Jumaat, 24 Februari 2017

Emas liplapliplap murah

Salam beb. Terutama syu dan shela. haha

Aku dirasok emas 2-3 bulan ni.. demam pandora dh surut.. entah kenapa instagram explore asik tunjuk emas emas yg merelip je.. tatahan kite dibuatnye..

Last time raya cina balik kg.. sblm balik tu hati dh x tenteram selagi x dapat singgah kedai emas.. biase la hatiku sgt mudah bergelora kalau nk sumthing tu atleast dpt sentuh pon jadik laaa..

Sblm balik kg singgah 2 kedai emas.. ismail&son precint 15 ptjy dn kedai emas rossit pkns bangi.. huuuu x berkenan design die 1.. 1 lagi mahal

Balik kg berkobar nk g kedai emas yg mak slalu g.. time free ajak mak g.. round semua kedai emas time cuti raya cina tu.. bnyk kedai x bkk tp kedai emas sume bkk.. tetibe banyakk plak kedai emas kt kota tinggi tu.. hebat.. rata2 harga emas rm180.. rm188.. design xde moden sgt mcm dalam instagram tu.. what do ya expect kn. Kampong kan......

Tapi kedai paling last ktrg g yg terpaling tersembunyik la jugak.. pergh org ramai sgt.. siap kn3 beratur tunggu turn nk pilih emas.. harga rm175.. ahli rm173.. upah dlm rm60 kalo cincin.. ko rasa? Aku pilih cincin je la within budget.. tunjuk je gambo yg kt ig tu.. sume design ade.. pergh pergh gembira.. beli 1..

nama kedai ni KEDAI EMAS ANUAR kota tinggi.. best sgt.. murah sgt.. best serius! Aku dpt kad ahli vip johor.. weeee.. pasni bole beli harga murah

Masok opis.. bile geng wasap grup 3 org #istricerdikygsolehah berkumpol.. haaa sume dh terpengaruh nk usha emas.. haha.. dok tgk ig tgk fb.. wahid plak ckp kedai emas anuar ada kat langat.. area rmh mak metua die.. wassap2 ngan tokey kedai emas anuar langat ni, boleh plak guna kad ahli johor tu.. bestnye.. kebetulan depa pon ade karnival emas 24 hingga 27 Feb 2017.. hoi! Ini peluang..

Tokey wasap aku. Wan Rosli: *Assalamualaikum..*

Jangan lupa datang beramai-ramai pada *24-27 hb February* ni.. Bersempena dengan *FIESTA EMAS 2017* untuk meraikan *Ulang Tahun ke-5 EMAS ANUAR HULU LANGAT*
Kami nak bg *FREE GIFT* & segala macam bentuk *CABUTAN BERTUAH* tau.. beli kecik ke besar ke rm100 ke rm10000 ke semua dpt.. yg penting *BELI*.. 😂

*JEMPUT DATANG YA*😍

Maklumat lanjut 👇🏻
Call:
*03 90212691*

Sila WhatsApp:
*013 2735175*
*019 3986402*
*019 3872502*

Alamat:
EMAS ANUAR HULU LANGAT
No 7G, JLN LAGENDA SURIA 1
TMN LAGENDA SURIA
43100 HULU LANGAT
SELANGOR*
(BERSEBELAHAN dengan Kedai Kain 1 Malaysia dan Petronas Taman Sri Nanding, Hulu Langat Selangor. DEPAN JALAN BESAR)

Ko rasa? Nah aku hidangkan 2 butir beli kat kedai emas anuar 1 kota tinggi 1 lagi hulu langat..selang masa sebulan je x smpt recover dompet bocor..




Haha cikty pon beli gak.. dok melayan ngidam ibu mengandong 36 minggu tu la yg aku terjebak beli lg 1 tu.. haih pasrah.. Tp die terjebak ngan aku dlu.. kihkih.. dapat la die bersalin ngan tenang selepas 2 minggu dok usha emas kt instagram..



Notakaki: sape dh baca tolong leave komen.. bru la semangat aku nk tulis belog especially org yg request suruh aku tulis balik.. syu ngan shela.. hahahha paksa

Selasa, 21 Februari 2017

kenapa masih bertahan?

hari2 aku tanya diri sendiri.. kenapa masih bertahan sedangkan org dah campak2 ko terumbang ambing.. kenapa aku sebagai noor faradila masih bertahan?


aku dah tak tahan. aku dah fedap. aku dah penat.

kalau ada jalan keluar tolong tunjukkan

Isnin, 20 Februari 2017

bercuti

Image result for bercuti

best nye kalo boleh bercuti panjanggggg dari segala hal.. haha tak munasabah kan..

bercuti dari jaga anak, bercuti dari jadik mak dia, bercuti dari kene berleter kat dia..
bercuti dari jadik isteri dia
bercuti dari jadik owner kepada rumah tu
bercuti dari loan bank
bercuti dari jadik research officer
bercuti dari hutang piutang.. 

haha atleast kita seminggu 2 3 kalik laa diberikan cuti oleh laki kite dari jadik isteri die.. madu kita plak amek alih.. tapi best kalau lamaaaaaa boleh cuti dari dia..

haha 

tapi suatu masa nnt akan pasti.. pasti kita akan dicutikan dan direhatkan.. selamanya.. bercuti dari jadik manusia .. bertukar kepada jasad yang kaku bile roh terlerai dari badan..

.......

Tartlet meriah

Visit 
IG Scrabtious
FB scrabtious

Real sedap... Sekitan Lembah Klang boleh order.. Delivery to your door.. 
real sedap weh.. aku mkn tak berenti.. ngap ngap.. eh dah nak abes...

Khamis, 16 Februari 2017

Isnin, 6 Februari 2017

Gile mekap plak skrg

Aku yg mudah terpengaruh..

Benci ngan diri sendiri kadang2 kalau bab terpengaruh ngan rakan sebaya.. mudah nau.. 

aku perasan dah bnyk dah aku terikot2 org2 sekeliling.. meh aku listkan

1. memula terpengaruh henbeg coach.. this one maybe dari arni kot.. dari situ start laa beli satu pastu ehhh dah bnyk rupanye handbag yg aku beli.. coach jek dah 4 ke 5.. MK.. now stay low profile longchamp je.. nasib baik laa all those tu boleh dikitar semula.. jual preloved sume laku..

2. bracelet pandora.. yg ni terpengaruh lambat.. masa awal2 dlu mcm cannot brain la hai org sebok ngan pandora.. skalik dah terpengaruh bnyk gak charms yg aku beli.. last year start.. last year jugak jual preloved most of the charms.. haha.. tak masok ngan jiwa..

3. jam g-shock plak skrg.. babeng laaa.. takleh tgk jam gchock sume nak beli sume nak ade.. cit! 1 jam baru beli dah ilang mana tah.. baru pakai 1 hari.. harampagas

4. barangan ikea... eh yg ni mmg nampak sgt beza kalau pakai ikea ngan kalau pakai perabot dari kedai perabot biase2 tepi jalan.. apasal tah.. gedik gile ikea ni.. 

5. 2017.. tahun 2017 ni dah terpengaruh ngan mekap2 plak... mekap junkie hanabie.. IG hana_borhan.. kenkadang amalia jali.. kenkadang simarafar.. oi sejak bile tah aku ni suke mekap.. setiap hari g keje kalo dah lambat camne pon kne mekap dah skrg.. gedik!

so skrg nak beli pallete yg boleh buat contouring.. huhu ni calon2 nye adalah .. (drumrolll):


1. how to look best at everything by benefit (tapi tatau nak pilih tone mane)

Image result for swamp queen palette
2. swamp queen by tarte

Image result for elf contouring palette
3. cream contouring pallete by Elf


entah la tatau laa camne.. entah kalo beli pakai ke tak nnt tatau la tu.. gedik btol





Ahad, 5 Februari 2017

Bagi peluang, ambil kesempatan

Kenkadang kita sbgai manusia biasa kenkadang cenderung untuk berbuat baik.. bagi kelonggaran.. bg ruang dn peluang.. bg pelepasan.. kadang2 kN kita cuba nk bertolak ansur.. cuba lah nk give n take.. sis cuba.....

Seringkali kita bg peluang.. mestilah org takkan melepaskan peluang yg ada.. org dh offer kan.. takkan nk tolak.. rugi weh rugi..

Tapi ada yg lebih kuranghajar.. bila kita bg peluang.. bg ruang.. die boleh plak amek kesempatan..

Bila kita buat baik.. org mula la pijak kepala kita.. hinjak2 kita ni.. lagi pulak kalau yg memijak tu disorak2 oleh insan yg kita percaya akan menjaga dn melindungi kita.. lagik galak laaa die amek kesempatan kt kite..

Fedap

Rabu, 1 Februari 2017

Nostalgia

Bila sy scrol2 blog ni.. walopon tujuan utama nak carik resepi je.. tapi bile step on all those sweet sour memories, mesti akan rasa sebak.. begenang air mata..

Those happy days.. bile dikenang.. dan ditimbang tara dengan apa yang dah terjadik kat aku skrg ni.. it bring all the joy and all of sudden turn it into sorrow.. deep sorrow..

haha..

Menyesal? sangat sangat menyesal.. Menyerah? dah lama saya berserah dan hanya follow the flow..

Berat hati ini untuk melepaskan mu.. Sudah pasti kau lukaaa.. dan andai ku pilih mu jadi isteri ku.. bagaimana dengan dia.. yg terdahulu menyintai ku..

Kenapa ek mende ni jadik kat saya? saya bukan kuat sgt pon nak hadap.. berat nye rasa hati sekarang mcm sekeping batu tgh tergantung kat dada..
Related Posts with Thumbnails