Wednesday, January 11, 2017

Buat kening, kenapa susah sgt

Adeh, dah 2 minggu sepanjang 2017 ni aku dok melukis kening.. hah aku pon tatau laa ape jadik dgn diriku skrg.. sebok dok nak merapi kening.. tapi skill, equipment sume tarak... yg ade kat rumah sume mcm tak best sbb tak jadik cantik pon kening nye.. yg ade celak avon dah beli pon ade hilang2..

maka, mcm kne pergi sephora jek mekap haul :p haha.. alasan sgt! padahal skill masih kelaut! i cannot brain this seni ukiran kening!

jom aku tunjukkan rentetan2 kening yg terukir setiap kali g keje dan g kuo sabtu ahad pon sebok nak melukis kening.. dah kemarok, nak tido pon prektis uolzzzz... gilak...


nah! hambek ubat! 

muka kening natural
Image may contain: 2 people, people smiling, selfie, glasses and outdoor
Hahahaha.. kkening kite takde! 



nah hambek muka harini.. selepas 7 8 hari berkecimpong dalam dunia ukir kening.. gamba bawah tu kening semalam.. huhu.. dah kenapa????




Gamba tudung hijau ngan merun terhasil bile kita dok usha instagram guna #lukiskeningtanpacukur haaa gigih wehhhhh... kawan kite pon, iaitu tunang zarir.. haha sempat.. suggest kite follow tutorial cam gitu.. tapi kita tak paham lagik berapa ketebalan kening yg perlu... hahahhaha loklak laaa...







meh la kite g sephora beli 1 set alatan buat kening supaya jaidk cantik oi!



3 comments:

  1. Lot, gambo tutorial tu dh btol.. kening yg pangkal idung tu xyah filling belah dlm dgn pencil.. just beruskan edge kening (yg 1st ko garis tu je) kalu pekat sgt pangkal tu yg kte nmpak pelik

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo same mcm kawan aku explain tadi.. tadi ade kawan aka agent insurance aku dtg miros sbb die penah keje ngan miros.. die explain sama mcm ko.. guna beros jek.. ok kne beli berusjek laaa kekdahnye

      Delete
  2. yup.. kalu ko byk duit beli Benefit Ka-Brow tu.. mahal beb seratus lebih.. die jenis gel powder.. tp ko try dl kt sephora.. die senang sbb berus halus gler.. aku pakai brand innisfree ngn etude je.. murah tp jenis pencil la tp ade berus skali.. awl2 ni x reti kene pakai murah2 je.. ahhaha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails