Tuesday, April 12, 2016

Occupation day at school

Ini kisah last week.. hari pekerjaan kat school Naufal.. semua kids kene pakai costume melambangkan apapa bidang kerja..

jenuh la emak2 nak carik peralatan.. ramai gak mommy2 yg cakap anak nak jadik doktor tapi tatau mana nak carik labcoat :p

Memula time weekend yang panjang tu.. ayah Naufal tak berapa semangat nak carik barang2 utk pekerjaan naufal.. keluar g warta dapat laa set toolbox tu.. bole la nnt jadik kan carpenter.. tinggal beli baju bekbek/overall ngan cap jek.. jenuh tau aku carik sorang2 weekend ngan weekdays nak carik overall naufal..

pastu a day before the event, teacher owner tersalah share gamba school cawagan lain kat group wassap kami.. comel2 masyaAllah.. ade bomba, doktor paling ramai, askar, polis pon ade.. comel2 to the max! gamba tak leh share la sini sbb anak org lain kan.. haha.. aku pon forwerd ke suami ku.. saja provok..

MENJADIK!

balik tu tak sempat parking kete die dah kuo rmh dah siap nak ajak ktrg g shopping barang2 utk event esok.. g kedai uniform katanye nak carik baju bomba.. haha.. jenuh terkejar2 pepetang tu jugak carik segala peralatan utk jadik bomba.. hurm hurm hurm sgt tau.. BILA SUAMI KU KENE RASUKAN SEMANGAT nama tajuk die..



taraaaaa.. abam bomba kiut!
baju, beret ngan logo, ngan tali pinggang ade logo gak.. full set RM 80 kat kedai uniform dan alattulis seksyen 8.. deret2 mazda showroom kat seri bangi tu.. 

kapak tak jumpa lalu mummy DIY je pkol 12 mlm kami 2 beranak tido.. haha






macam2.. comel2.. ade yg jadik bomba, askar, doktor, chef.. football player pon ade.. rajin teacher melayan kerenah anak2.. suka ngat la ngan tadika naufal ni.. comel!





kapak DIY ni time pkol 12 malam la ni.. suruh naufal tido dlu die tanak sbb nak teman mummy buat kapak.. alolololo.. suwit la abg!


4 comments:

  1. First time dgr bomba bawak kapak.. rajin pulak bawak hose paip budak2 ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tatau la.. inspired dari mainan bomba ade kapak..
      rajin derang kalo event day mmg derang rajin g school. hari kames paling depa suka

      Delete
  2. Replies
    1. Ya Allah tgk mummy die je cukop weh..dh tau dh beso nnt ensem level mana

      Delete

Related Posts with Thumbnails