Monday, March 14, 2016

Boboiboy Kuasa Lima (eh 7 lah) memang awesome

Yeah dh berkurun x tgk wayang sejak ngandong kan naufal.. entah rasenye lama lagik kot.. sbb suami bz.. nak kuo ngan kawan2 jek x berapa nk dpt green light.. lagikpon kalo dh jmp kwn2 mmg reunion.. jenis yg kepoh semua mende nak cerita.. mmg x pernah nye sempat nak dudok molek2 dlm panggung wayang tu.. dan jugak atas faktor alaa boleh download jek nnt.. ops

Disebabkan boboiboy the movie.. walopon naufal bukan penggemar katun tu pon.. mak die yg terlebih excited sebenarnye heret anak g tgk.. dgn ayah skalik terheret dengan rela atas alasan 1st time naufal tgk wayang.. so he must be there to witness the 1st timer.. heh..

Beli tiket online pon dah mencabar sgt.. kejap jek seat dah penoh.. kalih page kejap jek sbb nak pahamkan step2 tu berubah kaler2 seat.. nasib baik dapat juga tiket kat D789.. tgh2 amat.. puas ati..

Memang nasib ktrg baik sgt aritu.. permulaan yang baik utk naufal la kot kan.. :) .. org berduyun2 mcm lautan manusia akibat penangan Boboiboi nih.. tapik kami tayah collect physical tiket kat kaunter.. nak beratur beli popkon pon.. tetibe ternampak kazen ijad tgh beratur dah nak dekattt dah ngan turn die.. kirim saja.. mudah! haha.. masa time nak masok wayang tu.. org depan kami guna QR code kat HP jugak.. tapi die pny scan tu tak leh read.. tapi kami lepas.. huhu dengan tetibe terpotong barisan tanpa sengaja nye.. haha.. mmg senget sgt rase.. nasib yang baik.. dengan cerita yang best,, mmg combo la weh..

Kakak bagi 5 bintang utk boboiboi the movie.. memang best cenggini haaa (buat tangan double good tu)

Dalam Boboiboy The Movie, Boboiboy ade 5 kuasa, 

  1. Boboiboy Blaze (upgradeBoboiboy Api
  2. Boboiboy Ice (upgrade Boboiboy Air)
  3. Boboiboy Gempa(upgrade Boboiboy Tanah)
  4. Boboiboy Halilintar (upgrade Boboiboy Petir
  5. Boboiboy Taufan (upgrade Boboiboy Angin). 
ingatkan ade 5 jek.. rupanye ade 7.. tak dengo sgt kat wayang aritu.. rugi tiket..

     6. Boboiboy tumbuh2an (yg duri kaler ijau tu)
     7. Boboiboy Solar yang last  pertarungan tu.. adoi ai

Akk suke akk happy walopon naufal takot ngan geng tengkotak, bora ra ngan gaganaz.. ngan yang baik sephera kuasa tu pon takot gak.. adeh.. tapi akk x kesah.. haha.. yang penting akak happy!!





No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails