Saturday, January 16, 2016

My kinda breakfast

konon2 bangun pagi nak keep a healthy life style.. konon2 bangun sarap nak sehat kurus cantik.. konon2 in the same time nak jadik isteri solehah buat sarapan kegemaran suami..

konon2 rebus sayuran.. dan buat lempeng sambal sikit jek cukop2 utk anak dan suami.. malangnya makanan yang savoury jugak yang aku pilih untuk kunyah di pagi yang hening bersama famili..




hahaha.. taraaaa... konon2 yang menyampahkan


last week my friend bg tips nak bagi broccoli yang dah layu jadik hijau balik.. broccoli hijau yang dah rebus kekal hijau mcm fresh..

rebus broccoli pastu rendam dalam air air.. air sejuk yang berais.. ais kosong.. rendam few minutes to stop the boiling process dan akan menghasilkan broccoli yang crunchy.. nyumms sgt..




walaupon dah crunchy, juicy and what not.. i still chose the savoury dish for my breakfast :p

jadilah macam saya. saya bijak.

Daaaa

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails