Wednesday, January 27, 2016

DIY Jam Dinding Lego


Inspired by this below picture gotten from FB dan kebetulan time kemas toys naufal dalam bakul toys.. mmg bergelimpangan mayat lego ni dengan kaki kepala badan sume tah memana takde pair.. dan kebetulan ade gam, ade jam ikea yg tak digunakan, beli plate LEGO base je RM30.. yg lain sume dah ade kat rmh.. maka project jam dinding untuk BILIK NAUFAL dijayakan :D


Source gamba: gugel n FB 

Memula work on Base Plate lego ni dlu.. amek paku, panaskan, dan lubangkan di tengah2.. make sure center.. kang tak balance plak jam dinding..




pastu cabut motor jam dari jam ikea RM2.50.. cabut kene hati2.. pepandai la korang nak merungkai engineering build of the jam.. hahhaha.. takkan tu pon nak ajar.. :p


test2 size lubang yg dah dibuat dengan picu jarum jam.. kalau ngam boleh gam jam pada plate.. kalo tak ngam kne panaskan paku lagik dan besarkan lubang.. hati2.. jgn smp terlebih besar.. nnt lohe.. haha kne berusaha makan kacip fatimah jamu2 bagai plak nak bagi ketat balik :p LOLz.. kakak gurau..

pastu kumpol2kan LEGO patung yg ade, berusaha la mix n match kan tangan kaki badan kepala bagik cukop.. redha jek la kalau terpaksa badan spiderman berkepalakan CARS Mcqueen atau Mater.. kakak pasrah.. asalkan cukop sifat cukop 12 bijik.. akk redha jek ngan ketentuanNya..

Gam gam, ikot creativity, balancing, alignment, Taraaaaaa..... siap dan Naufal happy!




4 comments:

  1. suka abg naufal dpt jam cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. suke le die kejap tu je. pastu sebok nak cabut lego2 tu.. huhu

      Delete
  2. hayyy .. baseplatenya pakai ukuran berapa itu yah ?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails