Thursday, June 25, 2015

juadah buka puasa ke 8

plan buka puasa ni nak masak seperti berikut:

ikan tongkol masak kari tak guna santan
ikan bilis sambal tumis
sayur berkuah untuk naufal
cucur jagung..


wah siap bercucur jagung.. ni sbb kat surau tadi kak iza bgtau die nak buat cucur jagung utk berbuka.. pergh.. gua peminat jagung kot.. wajib terpengaruh..

jagung ape sahaja saya suke.
bubur jagung
puding jagung
air jagung yg sedap sahaja
inikan pulak cucur jagung yg berminyak2 .. nyums..


aku tgk resepi cucur jagung ni mcm same jek ngan cucur ikan bilis letak kentang.. gantikan kentang dengan jagung.. tapi kompius nak letak gula ke tak.. ade je resepi yang letak ade yang tak letak.. so?

jagung pulak ade yang rebus ade yg tak rebus ade yang beli jagung tin jek senang mudah nyap2 soi..

tatau lah ni sempat ke tak.. kita hanya mampu berangan jek la kat opis ni sambil tunggu pkol 5 ptg.




No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails