Thursday, February 12, 2015

Pekerjaan

saya tgh bnyk kerje tapi takleh fokus sbb terganggu ngan prosidur

contoh: kewangan

tak boleh ke untuk sistem kewangan tu kita buat mcm ni.
1. org kewangan kene treat kami pekerja profesional sgt ni sbg bos.
2. kami hanya perlu hantar spec yang diperlukan dan request barang kepada orang kewangan pastu org kewangan yang hamdle smp kami dapat barang.

SITUASI 1.

tiket flight:

RO isi borang (nama, ic, date, time) ---> RO submit borang ---> orang kewangan process (dapatkan tiket number, dapatkan sebut harga, dapatkan tiket) ---> RO dapat tiket dan hanya perlu fokus dgn tugas hakiki.


SITUASI 2.

beli barang2:

RO isi borang (nyatakan spec yang nak) ----> orang kewangan dapatkan sebut harga ----> iklankan tender ---> isi borang request order ----> isi PO ---> orang kewangan dapat barang cek barang sign Do sign invoice ---->RO dapat barang.


Macam ni senang tayah gaduh2 kan..


Orang kewangan arif tentang prosidur2, halal haram, sah audit ke tak, telus tak telus.. so derang a yang buat semua process.. Orang yag tatau pape ni cuma perlu terima je barang yg di pesan.. boleh kan?

ke kat kampeni kami je kami kene buat sume mende pastu salah pastu kne naik turun naik turun macam org bodoh?



No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails