Tuesday, February 17, 2015

Sarap: Overnight oat

fenomena kan overnight oat nih.. diriku yg selalu terjebak ngan fenomena mmg redha untuk terjebak lagi dan lagi.. hehehe

smlm bergegas ke jayagrocer untuk carik ROLLED OAT yang murah dan best.. katanya, overnight oat mmg perlu wajib guna ROLLED OAT supaya tak muak..

Browse browse rak oat.. memang berpinar mata.. jayagrocer kan memang ade macam2 segala tok nenek jenis oat yg international yang tak penah dengo yang local sume pon ade kan..

lalu hati terpikat kat yogood ni.. mmg simple dimple sbb mmg dah ade dried fruits dan kekacang in a pack..


mmg mudah guna yogood.. RM 10 kot camtu.. boleh buat 3-4 kali breakfast..
campur susu segar RM 5 jugak boleh buat 3-4 kali
campur yogurt rm 3 buat 2-3 kali..

mix everything in a jar.. tak payah ngengada sgt smp nak guna jar kaca.. tayah.. mason jar ke ape.. tayah.. just guna je la ape bekas yang dah sedia ade pon boleh..

pastu simpan dalam peti sejuk semalaman... baru la nama die overnight oat..


dan menikmati di pagi hari.. rasa manis sgt yogood nih.. dah manis gini tatau la healthy ke tak.. heheh.. tapi maybe sbb tak letak yogurt kot..

boleh cuba lagik esok.. yeay


No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails