Wednesday, September 17, 2014

Zoo-ikea-befday: cuti malaysia

Bersempena cuti hari malaysia.. kami plan nak g jenjalan bawak naufal kenal nature.. tgk habitat hidupan lain.. kenal haiwan.. tgk how they response to human.. so kami ke zoo negara...




yes we did it.. kami g zoo negara tapi.. kami sempat amek gambo kat tepi pagar die jek dari dalam kereta... it was so packed.. jam gila baboon nak parking pon payah.. so we decided that kami g another time.. time bukan cuti sekolah.. dok menyebok memenuhkan ruang padahal anak tak sekolah pon lagik... hahahahha

maka.. rezeki mummy.... dapat g IKEA.. owh my GOD!.. IKEA kot!.. happy gilerrrrrr baboon.... (eh baboon pon ikot g ikea ke?) aaahhahahah.. Naufal terpaling happy dapat lari2 dalam IKEA.. walaupon tak dapat tengok NATURE habitat wat so ever yang tadik nya konon2 nak sayangi alam RAKAN ALAM SEKITAR lah sangat kan.. tapi ikea pon packed! tapi redah juga.. lari2 di ikea sedikit limited la utk naufal sbb takot die hilang di celah2 manusia..






a happy wife and not-so-happy husband.. keh keh keh.. 

ni gambar susun atur frame.. frame tak beli pon.. sy nak tiru jek.. saya kan suke tiru.. tapik bukan sekarang lah.. saya kekalkan dalam belog jek dlu gambar2 susunan frame.. takde kekuatan lagik nak deco dinding dengan frame.. simple je kan.. yet cun! geramz!







and then jumpa jugak susunan laundry.. ni yg ikea punye kan.. nnt i share yang i punye ye.. tajuk will be SUSUNATUR LAUNDRY.. hehehe.. mungkin same sebijik ngan ikea punye laundry? mungkin tidak? mungkin idea sendiri? mungkin jugak tiru org lain.. hehe.. tunggu...






then kami bergegas ke rumah my sis kat bukit jalil.. makan kek befday Hadeef.. Hadeef cousin Naufal.. bedday yg ke 5.. deko tampal belon2 tu idea i lah.. kretif sgt.. hihi..

semoga abg hadeef dikurniakan rezeki yang melimpah ruah.. terang hati dan bijak..

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails