Monday, September 1, 2014

See food di kuching sarawak

Nak jentik uolz see the foods that ive eaten..  all the seafoodsss... nyum2 sgt..

Kalo g sarawak.. x singgah makan seefood mmg rugi.. sabah dan sarawak actually.. Roof top atau top spot atau UTC kuching tingkat 6.. memang perghhhhh... gerai abc terpaling sedap.. compare ngan gerai no 25.. walopon ramai suggest gerai no 25 sedap tp mmg gerai abc tiada tolok bandingnya..

Sebagai hantu manggo.. mangga.. mempelam.. ikan kerapu masak manggo kat gerai abc mmg marvelicious.. gile meleleh air liur time menaip ni teringatkan kemanisan buah pelam die yg kuning keemasan.. slurppppsss..

Last week ade keje d kuching sarawak.. 1st day smp kuching.. dinner kami (aku bawak lakiku dan anak ku) terserempak ngan kak ayu ngan bid.. ehem.. teros nk join meja derang sbb meja besar dan derang dudok berdua je.. maka untunglah kami disitu sbb dapat saling bertukar2 order.. merasa lebih bnyk jenis masakan.. nyumsss sgt..

Antara juadah yang terbentang atas meja:
Bidin masak belacan*
Bidin masak halia
Kerapu goreng manggo*
Udang masak hitam*
Udang goreng tepong
Baby kailan oyster
Sup sayo
( * adalah recommended dish)






Seconday kerje ku smp ke mlm.. mlm keje makan..  ada official casual dinner kt rooftop jugak.. makan ditaja tapi x leh nak santap hidangan dengan rasa gembira.. 1. Sebab risau anak ngan laki aku terpaksa makan sendiri.. 2. Sbb malu kot nak pelahap depan deligates dr pelbagai agensi.. kami dh prebooked kat gerai no 25..

Antara hidangannye:
Ikan kerapu 3 rase
Bidin atau org brunei ckp tu pucuk paku atau pakis.. masak belacan kot
Udang butter
Sotong gorwng tepong kot..x ingat
Ngan bende alah ape tah nama yg bulat beso tu..


Restoran top spot atau rooftop atau utc kuching ni terletak berhadapan cimb.. dekat bulatan yg ade tuhu kuching tu.. berdepan dgn shopping complex tun jugah.. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails