Saturday, September 13, 2014

DIY: Pemasangan wallpaper Kaison

Akhirnya bejaya jugak menjejakkan kaki ke Kaison.. antara tempat yg menjadi tumpuan hangat rakan2 group fb jkbti dan kssa.. jom kita berhias teratak impian ngan kami suka susun atur.. hebatkan penangan mak mak.. teros join kelab makcik2.. hahaha..

Maka ke kaison paradigm mall kelana jaya kat highway LDP aritu mmg aim nak beli wallpaper rm19.90.. bile dh smp kt tmpt wallpaper, jadik gila kejap tgk yg rm50++ lagik cantik2 lawa2 cun2.. tapik xde kekuatan, x yakin dgn kemampuan diri nk beli yg rm50 tu sbb kene guna gam dinding.. seramlah.. maka pilih saja lah yang sticker wallpaper murah plak tu berbaloi2 cepat jek siap..

Start dr pkol 10pg.. aku dok memasang wallpaper.. Naufal jadik helper merangkap expert interior design consultant.. sambil die nak susu sambil die nak makan.. sambil layan cerita frozen sambil mandi manda sambil update instagrem.. dan ayah die balik dr keje kami sempat g beli lauk dan masak for dinner.. after having dinner tidokan naufal pastu.. pkol 10:30 mlm siap pasang wallpaper utk dinding berukuran 10sqft.. hihihi

Menggunakan 1.5 roll wallpaper rm19.90.. tapi bare in mind, aku x tepek wallpaper dekat belakang cermin besar tu.. otherwise for 10sqft wall.. i might need 3 rolls la kot for safety purposes.. lebih baik beli lebih dari dh pasang halfway pastu x cukop pastu g balik ke kaison, out of stock.. haru kan..

So ni la hasilnya... dan nikmatilah gambar2 time preparation..








10 comments:

  1. alahai ade org komen tadik tapi saya terdelete plak komen die... yang bertanya berkenaan camne potong belakang cermin kan..

    saya potong ikot bentuk cermin tapi lebihkan sikit pastu time lekat tu sorok kan yg lebih2 kat belakang cermin.. sy guna sekeping dan potong bentuk C ikot size cermin tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @misz_serene86 dapat ke komen ni

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. hi...thanks sebab reply soalan sy...wallpaper tu lekat kuat tak? maksud sy, ade tertanggal ke lepas beberapa hari?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tertanggal lagik stakat sebulan 2 hari ni.. masih utuh dan shomel disitu

      Delete
  3. Cantik wallpaper.. skrg sy pn duk tergila2 wallpaper kaison ni.. hihi..
    do visit my blog : norhidayahrusslan.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Macamne nak potong wallpaper kat bahagian yang ade plug n suis kat dinding?

    ReplyDelete
    Replies
    1. @zukey kene potong kecik dlu 4 segi guna pisau.. pastu tampal. Pastu potong sikit2.. alaaa tu sy buat x 4 segi pon.. tp pandai2 la tampal balik ngan cebisan kecil

      Delete
    2. @zukey kene potong kecik dlu 4 segi guna pisau.. pastu tampal. Pastu potong sikit2.. alaaa tu sy buat x 4 segi pon.. tp pandai2 la tampal balik ngan cebisan kecil

      Delete
  5. Cantik2 wallpaper dindingnya, jd ingin juga...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails