Monday, August 18, 2014

Jahit: Jubah simple cut hujung ke hujung

Haha tak commercial langsong nama..
Jubah ni sy dpt idea dr hasil sharing akk2 kat fb kelas jahitan dan peralatan menjahit..

senang jek nak wat jubah ni:

1. potong 2 keping jek.. depan belakang.. then potong tangan pastu jahit lace kat tangan..

2. guna pola baju kurung moden utk leher bahu lengan.. dari ketiak ke bawah, kembangkan ikut lebar kain dan labuh ikut ketinggian (yang ni sy tak ikot ketinggian sy lalu meleret2 lah jubah ituw)

3. kain beli kat kamdar.. nama dull satin.. harga rm 6.80 semiter.. badan beso mcm saya guna 4 meter.. lerang 45 jek..

4. lengan takde zip.. kate cikty lengan yang saya buat tu besar jugak la.. kne adjust lagik katanya.. sy risau tak lepas wuduk sbb malas nak wat utk wuduk friendly..

5. lace guna prada lace yang mmg ofkos guna yang saki baki baju raya.. beli online..


jahit2 dan siap.. tak sangka jadik flowwy mcm princess2 sket.. haahah

sesape nak tempah boleh la.. upah jahit tak murah.. rm45 jek jugak same mcm almughni.. tapi tak la semahal kak maria.. (yakin jek konfiden nak tempah2 kan org aih)




10 comments:

  1. boleh anto la pas ni... wuwuwuw ! diskaun boleh ? muahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. idok la aih.. diskaun2 camna aku nak benti keja camni.. haha

      Delete
  2. cantik...tp aiolss berkenan tudung itu

    ReplyDelete
  3. Yeayyy dah jumpa orang utk tempah dress..nk yg bf friendly punye tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah2 siap request nak bfeed bagai... amboi

      Delete
  4. Dull satin yg 1 malaysia 2 ke? Lembut xsis?

    ReplyDelete
  5. Dull satin yg 1 malaysia 2 ke? Lembut xsis?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails