Sunday, July 6, 2014

Sedikit kekecewaan

Bangun pkol 430am.. masak2 nasik goreng belacan.. gigih! Kejut2 org soh bangun sahur.. org yg dikejut cume ckp ngantok xnk sahur lalu sambung tido..

Nanges!

Maka diriku yang diet low karbo ni pon terpaksa tanpa rela dengan rasa kecewa makan nasik goreng dgn bnyk.. terpaksa hokkey... seksa sungguh nak telan.. rasa besalah yang amat.. rosak diet ku.. kalo aku x mkn, boleh pulak naufal abeskan tghari nnt.. budak kecik tu makan 2 suap jek.. yg lain die main celop2 la, terabur2kan la.. bersabar sgt lah mak kau nih nak..

Ini semua salah argentina.. sape soh ade game lewat mlm time org kne bangun sahur.. lenkalik nak susun jadual tu ikot la timing yg strategik.. sakit hati mak..

Sedikit perkembangan my Worldcup Diet.. masih on ok.. walaupon Spain dh berkubur.. namun aku masih semangat berdietan..

Hasil dari pendietan dikala bulan Ramadhan yg mulia ni.. stkt 6 hari berpuasa aku dh x jadik mcm ramadhan ku yang dulu2.. maksodnya.. aku dh x jadik si pembazir.. si rakus.. si tamak.. bnyk msak kt rmh x g bzar.. kalau g bazar pon rase xde selera nk pilih juadah.. pandang sepi je air tebu, kuih talam, beger malaysia, air kaler2, nasik kerabu daging salai.. hebat sgt.. beli skdr sayur dan protein.. kuih2 dh x perlu.. alhamdulillah..

Result my Worldcup Diet adalah 72.9kg.. jadik la turun sikit2.. hiks.

1 comment:

  1. hhehe... part salahkan argentina tu comel...;p baru seminggu puasa..banyak masa lagi tuk diet world cup tu..eeaah...heheh..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails