Thursday, July 17, 2014

Harga Lesen Memandu Terkini

semenjak ade org up kan harga lesen memandu yang akan dikenakan bilamana kokurikulum sekolah memandu di ubah Ogos 2014 ni.. ramai yang menggelabah ayam call cikgu memandu Ijad untuk tanya harga dan kepastian.. tak kurang ramai jugak yang teros nak g kursus minggu2 ni jugak.. mana tak nye.. kalau sebelum ni harga dalam RM 1000 jek.. tapik bila kokurikulum baru di aplikasikan teros naik mendadak.. even more than double from the previous price.. giler kentang! org dah cakap nak belajo tu cepat2 sebelum JPJ ubah module.. degil.. ha amek ubat!

harga kereta

b2

Lesen motor pon tak nak kalah.. nak naik jugak sampai 2 kali ganda.. hoho.. pastu institut memandu pulak laju2 FREEZE kan pengambilan pelajar baru.. konon2 sbb nak bersedia nak tukar system baru.. ehhe pandai betol..

Tapi menteri pengangkutan dah umumkan bahawa kita perlu study dlu harga dan benefits menukar kokurikulum.. adakah akan meningkatkan kecekapan pemandu baru? mengurangkan kadar kematian di jalan raya? dan dapat meningkatkan keselamatan jalan raya?

PETIKAN daripada Timeline Tweeter Menteri Pengangkutan Malaysia:


Biasalah.. kerajaan mmg suka buat havoc.. nak implement sesuatu especially berkaitan road safety, suka lah sgt umumkan dlu.. pastu rakyat dah gelabah katak.. baru tarik balik kenyataan.. baru lah terhegeh2 nak soh MIROS bwat research laju2.. adhoc sgt konon2nya.. tak reti lah nak plan elok2 sebelum umum sesuatu perkara.. tak paham gak aku.. 

semenjak bekerja.. 6 - 7 tahun.. dah lebih kurang 5 kes kot dok umum implementasi pastu tarikkkkkk semula.. review balik... cth nya: cermin gelap, tali pinggang keledar belakang, bas dua tingkat.. dan mcm2 lagik.. sampai org awam pon kompius dah implement ke belom... asik tarik tali saja.. naik bosan iolz keje kat agensi ini.. huhu



1 comment:

  1. makin lama makin mahal ek. k lily dulu bayo RM500 je untuk lesen kete..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails