Thursday, April 17, 2014

Tutorial eyeshadow


Tutorial lah sgt kononnye.. hahahha... menggeletiskan.. muka banyak kesan itam2 ciken pox pon nak ngengada mekap2 bagai g keje.. hahah.. i terpengaruh nak bersolek bagai ni sbb dengar tazkirah ustazah kat tv9 ke atau tv alhijrah pasal solek2 ni la.. ustazah tu kata harus pakai mekap2.. so i pon terpedaya dan tergoda..

ni mekap hasil didikan agent insuran i.. sebelum i sign agreement insurance die kene ajo dlu cara nak pakai eyeshadow.. la la la..

TUTORIAL EYE STUDIO DIAMOND GLOW


Eyeshadow eye studio diamond glow dari maybelline kaler copper brown

ni die pnye pancaran di tangan.. (nak buat tutorial tapik tatau ape nama stripe2 ni.. hahah)



memula time tak pakai ape2


1. pastu pakai yang paling cair kat seluruh kelopak mata


2. pakai yang kedua cair plak kat 2/3 mata


3. pakai yang ke 3 cair kat hujung mata berhampiran hidung hingga ke tengah mata dalam luas permukaan 1/3 mata


4. pakai yang paling gelap dekat bucu mata hingga ke tengah mata dalam luas permukaan 2/3 mata juga.


5. pakai eyeliner HyperSharp liner by maybelline nipis2 jek 

ni ler eyeliner tu.. penutup kuning


jadik la macam ni.. mcm tak pakai ape2.. hahahha... pastu pakai cerminmata plak.. mmg takde effect la.. sekadar kepuasan diri jek.. maybe kalau nak jadik nampak.. kne pakai tebal2 kot mcm akak ni


lalala.. cantik jek akk ni pakai.. compare ngan aku nye yg nampak tak nampak tu.. takpe nnt dah beli contact lense nnt I pakai terang2 cam akk ni.. letak pekat2.. hoho

noli, arni kalau baca entry ni sila komen cara yang sebetolnye nak pakai utk setiap step.. comot ler kan


5 comments:

  1. ohh tidak...memang x rajin ler nak pakai eyeshadow...haha

    ReplyDelete
  2. Diharuskan.. haha pahala tu.. hihi

    ReplyDelete
  3. Xpe...eyeshadow je skip...lain ai pakai..huhu

    ReplyDelete
  4. kene blaja pki jadi mcm gmbr yg last :)

    ReplyDelete
  5. Kan.. lain bebenor.. hohoho

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails