Wednesday, April 16, 2014

Pisah puting

wah 18 SX sgt tajuk.. jgn gelabah katak ok.. actually saya bermaksudkan pisah pacifier.. bahasa melayu die pisah puting kan? Naufal adalah baby yg berputing.. kemane2 pon mesti bawak puting sbb die breastfeed so kalo jalan2 utk elak die ngamok tak jumpa carik babyroom kami kene sediakan puting.. tolak2 dalam stroller sumbat puting mmg lena..



kat kuantan berputing

Naik menara taming sari pon berputing jgk.. 


g mandi kolam pon wajib ade puting


Kitorang bg rule kat die boleh isap puting sampai umo setahun jek.. dalam umo die 10-11 bulan camtu.. die dah pandai amek puting die sendirik pastu masokkan dalam mulot sendirik.. time ni dah mcm alarming dah takot sukar nak pisahkan.. ye la.. sbb die dah paham cara guna dan fungsi mendealah tu kan.. agak cuak jugak la.. 

So genap2 setahun camtu.. ktrg semunyikkan puting die.. kemana2 pon standby jek dalam handbag tapi selagi situation under control mmg tak bg la puting tu.. so ade la stop dalam sebulan pastu die terjumpa puting tu besepah2 atas rak TV (budak dah memanjang dah sampai dah capai ape2 brg atas rak TV) otomatik die tros isap puting tu.. bila kita rampas ofkos menangis.. so kami biokan jek.. bile die leka kami laju2 nyorokkan puting tu.. haha.. 

So sampai skrg dah 5 bulan tak berputing.. dah tayah bawak puting dalam handbag.. kekadang smp bawak ke opis.. tapik bile time nak tidokan malam2 die asik nak ngempeng tanak lepas smp sakit2 tulang belakang aku rase mcm nak turun bawah g selongkar balik carik mane letak puting die... hahahha... keji!.. 

tapi btol.. pacifier mmg sgt membantu la dalam kehidupan aku ngan naufal.. tapi smp skrg 1 thn 5 bulan gigi baru 4 bijik.. hohoho


3 comments:

  1. tembam naufal time kecik2 dulu

    ReplyDelete
  2. Entah bile die nk jadik tembam lg..

    ReplyDelete
  3. x tembam xpe, yg penting sihat :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails