Wednesday, February 5, 2014

Jahit: belaja jahit princess cut dress

Woo hampir terlupa nk bgtau psl g belajo jahit tahun lps..biaselah.. follower perlu tahu..

Belajar jahit 1 hari.. kat umah kak rina talibb.. kat seri kembangan.. umah ong2 kaya.. hahaks.. kenal dan tau psl kak rina talibb ni dr fb group geng minat menjahit..

Belajar dr bwat pattern. Amek ukuran. Smp la ke iron kertas gam ke lapik leher.. haha.. pkol 5 ptg siap semua.. terhasil sebuah baju jubah dress yg owesome.. tinggal klim tangan jek x siap smp skang.. haha..


Nota disediakan.. bahan2 sume disediakan kecuali kain.. kain bawak sendrik..


Siap pola.. gemoknye pola.. kehkeh


Siap 1 baju.. time ni dh pening giler.. sakit gle kepala bahu badan nak siapkan seekor baju jek pon

Smlm.. sy siapkan lg 1 helai baju.. guna 4 meter kain lerang 45 jek.. dapat 1 helai princesscut plussize.. hahah.. plussize tu kne highlight.. bwat dlm sehari jek.. kin cotton.. seronok sgt.. walopon x perfect tapi masih menyeronokkan..


Hee cukop batik ke ni? Lantak.. 

Mungkin akn pakai baju ni esok g majlis perutusan pengarah ngan sanjung sujana yg kontroversi mcm melodi.. ngeh!

7 comments:

  1. alamak bestnyaaaa...suka sgt dress cmni....=)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak tempah? bole jek.. tapi saye jahit zip masih buruk.. haha

      Delete
  2. akak, buatkan sepasang 2 untuk yanti boleh? suka baju cam ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blom besedia amek upah.. zip x cntikk.. kukuku

      Delete
  3. Replies
    1. Zip biase.. zip sorok pon dh reti cume xtersorok jek...gahah

      Delete

Related Posts with Thumbnails