Monday, January 27, 2014

Susun atur: Sewing space

seperti yang dijanjikan kat entry idea sewing space (ecewah! mcm ada follower jek kan).. inilah sewing space yang dah siap.. mesin jahit sebelah rak buku2 mummy di bilik atas.. skalik ngan iron space.. iron space mcm earo angkasa jek bunyik.. hahaha..


rak buku tu belumlah sepenuhnye di kemas dan di atur sbb ade mende yang masih diperlukan tapi belum terbeli lagi sbb out of stock kat jusco.. ditambah pula seorang mamat yang rajin tolong kemas tu ha.. lepas amek gambo ni sume buku dah di susun kat lantai dah..



budak masih berusaha untuk enterprem dalam gambar.. saje la tu nak menunjuk rambut baru die.. ahaks..


inilah 'PEGBOARD' saya.. pegboard lah sgt! 

I puas ati jek ngan jaring2 ni.. beli kat DAISO RM 5.. yang utk screw ke dinding tu another RM 5 dan cangkuk2 yang mmg designated for the jaring2 RM 5 lagik.. tujuan utama nk gantung gunting terlaksana.. hahaks..

This jaring2 was inspired by NEEZANEEDLE



Masa suami I screwkan mende alah hanger ni kat dinding.. pastu I teros jek gantung pembaris tu.. die mcm 'La, nk letak 2 bende ni je??'.. HAHAH.. ok tak idea ni? 


inilah my sewing station.. merangkap home-work station.. masalah utama skarang ni cuma takda plug point jek.. maybe utk sementara, extention wire terpaksa digunapakai.. eh lupa plak.. kerusi pon belom ade.. kalau nak nilai estetika, kne beli kerusi kaler biru elektrik.. kalau tak, pakai jek kerusi plastik yang ade kat

Yeay, dah siap entry ni.. nak laju2 join Cabaran Bulan Jan & Feb :: Study Room.. by Susun atur Sioca

16 comments:

  1. terbaikla fara..rasenye takde lagi orang susun sewing space camni..kemas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tak la.. rasenye neezaneedle (owner die.. yg ssc baby carrier tu) sewing space die guna jaring2 gini jugak.. rase nye dlu penah nampak dan inspired dr situ.. tapi x ingat plak nak link..

      Delete
  2. Salam ukhwah, saya follow sini ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam.. tq.. nnt sy ollow sanr insyaAllah

      Delete
  3. santeknya...kemas jek...yang tak pandai jahit...klu tengok ni mesti rasa cam nak blaja jahit...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu.. moh blaja sesame.. sy bru nk bejinak2

      Delete
  4. weweiiitttt...kemasnyaa ada space cenggini...ni kes pandai menjahit ni mmg bikin hati kita cemburu...hehe...tp suka tgk kekemasan yg ada ni..thumbs up fara!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandai menjahit? Haha.. bru jinak2 buaya jek.. lol .. niway tq bg i menang.. eh

      Delete
  5. kemas dan bersih dengan ruang yg selesa: singgah sini jalin ukhwah bersama Fara

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaks segan i.. inayaAllah i berbls kunjungan

      Delete
  6. Bekas biru 2 ketul kat atas 'pegboard' tu bli mama eh? Dok carik x jmpa2 pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yuyuy.. comel nye nama.. beli kat mr diy .. kedai hardware mr diy kat warta bangi.. harga rm 4 ke 3.. atau daiso ade je rasenye

      Delete
    2. Yuyuy.. comel nye nama.. beli kat mr diy .. kedai hardware mr diy kat warta bangi.. harga rm 4 ke 3.. atau daiso ade je rasenye

      Delete
    3. Yuyuy.. comel nye nama.. beli kat mr diy .. kedai hardware mr diy kat warta bangi.. harga rm 4 ke 3.. atau daiso ade je rasenye

      Delete
  7. kemas! cantik! teratur! like..like... :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails