Thursday, January 16, 2014

DIY mail holder

Omai omai omai.. diy lg skalik.. berseni jgk aku ni ek.. bluekk.. hahaks.. bwat malam td.. 1 jam jek.. 1 jam????

Inspired by diy guna kotak dan kain by THIS BLOG..

Gambo ni dr THIS BLOG

tp x rase diri ini mampu buat secantik mcm die bwat.. pastu kain itam x berhabuk ke nnt? Kotak tahan ke ngan keganasan ahli keluarga kami yg 3 org ni?

Hasil gugel2 lagik.. jumpa la mail holder diy guna frame dan papan plywood.. hasil carian kat BLOG NI

Letter Bin
Gambo dari BLOG NI

tapi mampu aku nk beli plywood semata nk bwat mail holder je.. usah harap.. gunakan jek lah corrugated paper yg lebih bwat drawer organizer aritu..



Bahan2 diperlukan..
2 unit 2.5'' x 10'' corrugated paper utk bhagian tepi
1 bijik 5'' x lebar frame corrugated paper
1 bijik 7'' x lebar frame corrugated paper
Sebijik frame
Gam dunlop
*lorry tipper ngan lorry 1 tonne tu tayah.. sekadar hiasan..

Ukur2 yg bahagian tepi jadik camni

PB Inspired Daily System - Letter Bin
Gambo dari BLOG NI jugak

tutorial lengkap tengok kat sini.. BLOG NI

Gam gam.. tampal2.. jadik la mail holder..







Belom bwat finishing pon lg.. tunggu gam kering.. hati memjerit2 nk label holder by martha stewart.. mampu nk ade jual kat malaysia ni.. harus lah tak kan.. mahal plak tu..

Finishing tatau nak wat camne.. corrugated paper banyak lobang2 plak tu.. tatau le nk tutop camne.. takkan nk solotep kot.. x cun a.. kalo ade idea sila lamporkan di komen yek.. tq

Pasni hopefully xde a lagik surat2 bergelimpangan atas rak tv ngan kaki tangga.. hopefully..

8 comments:

  1. Boleh wrap kertas or kalau super rajin gune fabric :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fabric tu yg mahal dan tak reti tu.. aku ingat nak spray paint jek.. takot tak cun plak.. ahha.. jarijeruncing ku tak cukop berseni lagik yanti

      Delete
  2. nice..pesal tak kaler spray kan.. tutup glue tu..
    mantop

    nina

    ReplyDelete
    Replies
    1. nina.. ingat nak spray kan jugak.. belom beli spray pon lg..

      Delete
  3. sungguh berseni lah awak ni :)

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. kne kretip.. kat mesia takde jual mende camni..kalau ade pon mesti yg mcm visit cameron highland.. ade kerawang2.. songket2.. buat perangkap habuk.. takmo.. haha

      Delete

Related Posts with Thumbnails