Friday, December 20, 2013

Susun atur: kabinet dapur

Ceh tajuk mcm 1 kabinet dapur yg ade 17 pintu campo 2 pintu kaunter bar aku susun.. mcm konon2 dah tersusun the whole dapur laa... padahal cume 1 portion of the lemari.. 1 daun pintu kabinet je sebenarnye..

meh tepek gambar kabinet dapur.. puas godeh2 gambo, cume gambo yg masa awal2 time rumah belom cuci jek ade gambo kabinet dapor as a whole.. haha.. x terambek plak gambo time awal2 masok rmh yg dah bersih suci.. adeh..


sebelum mulakan operasi mengemas.. kita beli perkakasnye dulu.. haa beli boxes2 tray gambar bawah ni kat hardware kat kajang.. kebetulan time tu dok melangut menunggu pasang tinted kereta mazda.. (ok nak jugak sebut mazda.. booo).. pastu deret2 kedai tinted tu ade kedai hardware.. tujuan asal nak tengok2 extension wire yg takde wire yg tak berselirat wire2, tapi sbb harga die RM 300.. x jadik beli extension, kita beli la mende2 lain..

beli sikit je sbb plan nye nak berjinak2 je dlu.. takut beli bnyk tapi nnt jadik habuk jek.. takot tak terbuat sbb sgt kenal diri sendiri yg bukan lah rajin sgt pon.. beli kaler putih jek.. sbb tgk org lain pny gambo susun2 mmg kaler putih jek yang nmpk kemas..



balik2 kerja tu tros meluru kedapur mengemas.. siap tahan kencing tanak bg mood rajin menurun.. Ijad pon tros amek alih layan naufal takmo bg die kacau mummy nnt graph kerajinan mummy jatuh merundum tros tak jadik ape kang.. hahah.. hubby I sgt memahami.. suka!

SEBELUM

malu aih nak besor2 kan gambo nih.. hahah dah besokan tadik pastu segan tros kecikkan balik..

SELEPAS



alahai gamba tak clear sbb bateri dah kong dah takleh guna flash.. nnt balik rmh kalo rajin I tukar gambo yang lebih terang.. kalo rajin..

walopon dah susun.. nmpak mcm serabut jek jugak... OTAI2 SUSUN ATUR.. meh la komen camne nak improve skill bg tajam dalam mengatur2 barang2 ni.. meh meh open utk korunk kritik2 berasas..


7 comments:

  1. ida pun xpandai bab susun atur ni hehehehe
    x boleh je bgi idea
    salam perkenalan dari ida
    jemput singgah blog ida ye
    umielman.blogspot.com
    dah follow blog ni ye

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Tqtq.. tgh carik kekuatan nk kemas the whole kabinet

      Delete
  3. sama lak bekas biru bertingkat tu ngan sy punya...;)

    dah kemas sgt dah ni fara =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fizah..lmbt komen..skang dh x sekemas ni

      Delete
  4. Mmg pening nak susun2 brg2 dapur nk...baper kali susun pun masih tak puas hati..hahaha. Tp takpe asalkan ader kemahuan semua bole jd...

    Salam berkenalan fara...kalau rajin bole la singgah ke blog saya yg masih baby...bole share idea and pendapat. :-)

    http://iluvmyfamily2012.blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails