Friday, December 20, 2013

Susun atur: baju naufal

Ok gatal kn.. terpengaruh.. mmg easily terpengaruh.. kali ni terpengaruh ngan uyah ngan shela.. tapi in a positive way..

Semenjak uyah ngan shela kemas2 umah depa.. I pon sebok2 tengok2 belog2 susun atur.. memula mcm saje baca.. suka tgk.. saje2 tgk.. lama2 mcm eh cantik la kalo susun.. mcm best je kalo sume tersusun rapi

Tapi diri ini xreti menyusun.. huhu..

Start ngan yg simple.. mmg terpaling simple adalah baju2 naufal.. tu yg pling sikit, kecik, dh ade ruang sendiri dan senang..

Baju naufal mmg dlm drawer plastik 4 tier yg kaler pink.. kekalkan jek drawer tersebut..

Tier no1, yg atas sekalik mmg ltk stokin.. towel kecik.. bib.. mcm2 lagik.. stoken mmg dah lama gle tak pkai.. semenjak naufal dah pandai diri dah tak pkai sbb licin.. bahaya!.. so mmg rak atas skalik ni terbengkalai gtu je.. siap bwat simpan duit2 org bagi salam2 kat naufal lagik.. mmg tempat harta karun katanya..

SEBELUM                                                                           SELEPAS


kemas2.. kuokan sume stoken2 kecik yg dh x muat.. tinggalkan stoken yg beso je tapi entah bila nak pkai, towel kecik.. towel mandi ngan sarung2 bantal

Tier yg no2 mmg letak baju2 basahan dan baju2 tido dan sume jenis baju yg pkai la senang citer.. Tempat baju ni yg pling suke skalik.. tersusun jek.. senang nak amek.. susun ikot kaler konon.. Hiks.. (gambo sblm sgt huru hara, tepek gambo selepas jek la ek.. haha)



Tier no 3.. ade jugak baju2 yg dalam kategori tier no 2.. tapi tak muat nak susun dalam drawer yang same.. nnt nak kene asingkan jugak tu baju2 tido yang dah sendat dah tak selesa bwat tido.. maklumlah, naufal da besar, perot dah buncittt! Malam semalam gi borong baju2 tido ngan baju basahan baru kat Manjaku Bangi.. Mahal! sume range RM 15 yang besar2 dan muat2.. haa baju2 baru tu pon nnt nak kne susun dalam laci yg ke 3 ni jugak la kan.. hoho..

SEBELUM                                                                           SELEPAS


No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails