Thursday, December 5, 2013

Detox water

Uhuiii.. amboi2.. back on track?? konon2 nye lah kan..

terpengaruh as usual ngan org2 kat Instagram.. huhu.. if u ol got IG, go search #detoxwater #detoxdrink #cleaneating.. kalo korunk tak terpengaruh bagus lah.. sbb kat situ mcm2 jenis air, kalerful, comel sgt2.. derang siap beli ball jars untuk isik air detox.. sgt cantik2.. gerramm!!

akibat terpengaruh, balik keje semalam paksa Ijad g Jaya Grocer depan umah.. buat alasan konon2 nak beli beras, ubat gigi naufal, berus gigi naufal, pempes.. padahal, sume mahal kot kat jaya grocer tu compared ngan kat kedai2 groceries lain.. tapi fruits ngan veggy die segar bugar.. tak menahan.. varieties plak tuh.. mmg seswai sgt tempat tu kalo nak carik bahan2 bwat detox water.. heheh

so tertipu lah laki ku.. :p

inilah bahan2 nye; kuantiti ikot suke..

1/2 red apple
1/2 green apple
1/2 cucumber
3 lime
1 lemon
beberapa bijik strawberry
supposedly kne tambah daun pudina lagik mantap tapi sbb kne beli in large quantty nak guna nye beberapa helai jek aku pon tak letak.. hoho

tambah air masak atau distill water pastu masokkan peti sejuk.. biokan semalaman.. tayah goncang2 pon.. tapi kalo nak goncang pon bole kot kan..





nak jugak letak dlm bekas cantik.. hanya utk tujuan penggambaran :p



day 1 dah FAIL miserably.. supposedly kalau consume detox water, kita kne buat low CARB diet, dan exercise.. ni pagi2 dah makan nasik ok nasik! nasik lemak plak tuh.. haha.. HIGH CARB HIGH CAL pny diet ni.. la la la..

tapi tadik punye pembuangan sgt melancarkan.. pastu sendawa2 buang angin la kot kan.. rasa air detox yang aku buat ni adalah lebih kepada rasa lemon.. maybe ade la sikit2 kekadang tu terasa strawberry.. kekadang tu terasa la jugak timun.. apple langsung x rasa.. haha..

k, i'll make sure akan repeat minum smp 3 hari.. rase nye takde hal lah nak 3 hari sbb air die sedap.. tapi masalah time makan la.. boleh ke kurangkan nasik agak2 ek.. dah sedap makan nasik penoh pinggan selama 2 tahun ni.. :p

sblm menamatkan tulis2, i nak bg tau.. my blog dah kembali ade label DIET! hahahahhaha... bangga bwat entry dengan label DIET.. weeee

4 comments:

Related Posts with Thumbnails