Thursday, December 5, 2013

Bali tour day 2

Ktrg start trip ngan g PASAR KRISHNA.. beli souvenir yg tak seberapa.. barang2 die mcm murah2 tapi kejap jek 100 000 abes... beli baju 2 helai dah 100 000.. huhu.. abes dekat rp 600 000 jgk aa kat sini.. sadis..

Hari hujan dari pagi.. tapi sbb mmg dah plan nak g gunung kintamani tgk lava gunung berapi.. so kami redah jek la hujan dengan redha.. OTW tu jem.. sbb org bali kuat agama.. ade upacara agama budha die tu.. perjalanan dari bandar ke gunung kintamani ni mmg 2 jam.. tambah jem plak.. kami dok risau sempat ke balik nak naik flight malam tu.. huhu..

rupanya bila dah sampai kat atas tu.. jauh jek pon gunung nye.. rupanye kita dapat tgk view jek.. tasik kat tepi gunung tu pon kita tak pergi.. dok amek gambo jek pon... udah la time tu hujan.. mmg view agak limited.. tak nmpak laa saujana mata memandang ke ape.. huhu.. sedeh..



tulah gunung kintamani nye ha.. tengok dari tebing sini jek.. 


yg tu plak tasik.. tasik kintamani la kot nama die kan.. haha.. time ni naufal tido dalam keter.. pak ismee tolong jaga.. hehe


time ni hujan.. tapi kalo ijad pakai payung mmg tak nmpk muka.. nmpk gelap jek.. 


nak jugak bwat posing sama.. huhu


kalau cuaca ok, cerah, kita dapat la nmpk asap2 kuo dari puncak gunung.. gunung berapi ni aktif lagik tau..


Gunung kintamani.. yg tgh2 mcm puting tu.. pastu yg mcm bentuk moon tu tasik die.. 


pastu kebuluran.. sejuk2 hujan.. dah pkol 2 lebih ok.. tak makan lagik.. pak supir bawak makan kat restoran Buffet halal .. 1 kepala rp 80 000... 


panorama the whole restaurant.. belakang2 tu sume org malaysia tu.. supir2 sume akan bawak ke sini sbb kat sini supir dapat mkn free.. 


kat depan restaurant buffet halal tu.. naufal mengamok2 time ni.. tapi tepek gambo kontrol macho je


 pas makan ktrg pon turun balik ke bandar kuta.. on the way pak supir tunjukkan RICE TERRACE.. tak berenti pon sbb kne bayo.. hahaha.. Pak Ismee bwat lawak die kate sawah sekecil ini siap mau bayar.. yg di kampung di jakarta sebesar2nya sawah itu tiada siapa mau tengok.. hahaha... 


sampai kat bandar around 5.30pm.. sbb nak catch flight so pak ismee bawak ktrg ke Mall lepak2 dekat2 ngan airport.. dapatlah menikmati sunset kejap.. magreb kat bali awal.. fefeeling konon2 hanimun.. hahahha... 

Naufal tgh mamai2 mmg dapatlah fefeeling hanimun kan.. kalo tak jgn harap la kan.. hehe.. time org fefeeling laju je die bangun mintak dokong.. 


ini budak tanak tengok kamera.. bwat muka comel mintak dokong.. ayah muka fedap lah tu.. haha



dah Magreb tu masok mall.. rupanye ktrg g Sogo je pon.. helloooo kat KEY ELL pon ade hokkey stakat sogo jek.. haha pastu begerak ke airpot.. sedeh jek rase nak tinggalkan pak ismee.. hahaha takde kaitan


begambo ngan wanita yang jaga kedai duti free kat airport.. haha.. dtg bali katanye harus begambo ngan wanita bali.. 


disebabkan trip bali kami avoid lawat KUIL sbb bawak baby, so kat airport jek la dpt gambo ngan patung2 gini.. padahal melambak2 jek kat bandar2 die patung2 gini.. hehe


perlu ke bwat muka same?? haha

so, total untuk perjalanan day 2 ni.. 
Supir 350 000
Makan 180 000
souvenir kalau nak puas ati bg sume sedara mara bawak lah sejuta rupiah
pastu ade kene bayar tax kat airpot utk penumpang sebanyak 150 000 seorang

dalam RM = 260 + duit souvenir 

k bai!

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails