Thursday, November 7, 2013

Harta Dunia

Ini belog saya, so kalo ada unsur riak kat sini pepandai tekan tanda pangkah ye uolz.. hahahhaha

permulaan penulisan belog yg bengong lepas berbulan tak menulis.. kikiki.. bianne..

niway, this entry untuk recap jek.. kan dah bulan 11 pon.. dah nak abes tahun... dan dah tahun baru utk bulan islam.. so sebagai insan, kita perlu recap dan lestarikan kehidupan supaya dapat bermuhasabah dengan cemerlang.. ehem..

tahun 2013.. umo dirahsiakan.. 28 ke 27 tahun umo aku skang? aku siyes dah lupa umo start dr lepas lahirkan naufal.. slalu amek yg 27.. sbb amek yg muda lagik afdhal.. heheks.. penyakit apetah.. slama ni laju jek mengingat umo tak penah silap.. tanda2 da berusia.. hngoo

pada umo sekian2 ini, agak banyak la pencapaian harta dunia yg telah dilestarikan..

rmh garden home.. ohai dah burok pon rumah ni.. da bnyk kesan geseran2 perabut kat dinding.. cat die dah tak putih bersih dah.. cume tunggu lagik setahun jek cat putih tu nnt akan bertukar kaler jadik colorful bile naufal dah serlahkan bakat melukis nnt.. hihi.. berdebar menunggu saat itu...

keter myvi.. (terase mcm isik HRMIS plak.. ahaks..) keter ni pon dah bertuko dr rim biase2 aje kepada rim oren.. glamor abes ko jah.. oren! jalan2 kat highway utara selatan pon jiran2 terdekat dapat cam tu keter sape.. eii'ok eii'ok eii'ok..

rmh sri ros.. aha.. ni rmh hasil rampasan dr ijad ademood.. hahaha.. suka!! apartment ni dah cantik woo.. dah kale pink2 grey.. sweet jek.. dr luo la.. yg dalam umah ktrg masih oren cam dlu jgk.. nak wat gane.. ijad ademood mmg sgt suka oren.. sbb tu die kawen ngan org MIROS >.<


syafi naufal.. harta pinjaman Allah.. tak ternilai ni.. dah nak setahun dah.. lagik 7 ari jek.. mcm2 dah hiburan, gelak tawa kami cipta bersama.. ahhai.. cobit kang..

beg coach.. hahahah.. termasok skalikkk...

kalo selak2 blog ni, yg slalu dok tulis entry berangan2 tu sume mcm dah tercapai la.. kecuali keter mazda3.. hurm..

kesimpulan nye.. dalam idop kita kene selalu bersyukur.. org lain mungkin tak merase ape yg kita ade.. kita mungkin tak mampu pon nak rase ape yg org lain ade.. so jgn mengeluh jgn nak bising2 dah pasni.. idop dah selesa dah.. ape lg yg ko nak?? .. ngehehe entry garang utk diri sendrik..


4 comments:

  1. Tahniah lot! Aku sumer yg ko sebut tu aku xde :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala ko konsep beli cash.. simpanan berkoyan2.. aku kumpol hutang je ni

      Delete
  2. Itulah hasilnya dan beruntongnya kawen dgn insan bernama ijad_ademood..semua ini by buat demi kesenangan kita bersama sehingga akhir hayat kita..luvyu..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails