Friday, November 29, 2013

Bali part Zero..

Tajok tiru noly.. hahaks.. tapi entry ni sblom berlepas ke bali..

Malam ni flight pkol 8..air asia.. mummy naufal ngan ayah akan belepas ke bali.. weee

Mummy ada keje kat sana.. and being a very the manje boboy.. both of them.. naufal n ayah.. dedua tanak tinggal.. dedua nak ikot mummy g work overseas.. gerdix tau dedua..

................
*Part atas ni tulis b4 bersiap ke bali tp x smpt abes tulis.. meh sambung.. lepas dh 2 3 ari balik dr bali.. haha

Trip bali sgt la kelang kabut.. serabut.. unprepaired.. gelabah.. kalut.. haha start dr sblm naik flite lg..

Hari sabtu tu flite pkol 8.30mlm.. dh 2 tahun x naik flight dh kekok tatau nk prepare ape.. ijad siap ade students belajo kereta ngan amek lesen dr pkol 8pg hingga 4 ptg.. beg sume mmg last minute kemas.. my sis, angah dtg rmh pkol 2 utk pick up kami nk hntr ke airpot sgt tekejut sbb rmh x kemas beg x kemas sume pon x siap lg..

Ijad dh la xde kat rmh the whole day.. naufal plak cranky abes.. asik nanges je.. badan panas2 suam mcm nk demam.. mmg xleh bwat ape.. luckily angah smp awal dpt a tlg jaga naufal..







Pkol 4.30 ptg bru ijad balik
Pkol 5.30 baru siap kemas beg..mandi2..bertolak
Pkol 5.40 ptg g klinik dlu mintak stok ubat demam batok selsema utk naufal.. kelangkabut2 soh doktor cepat2 bg ubat.. kesian adik nurse kat farmasi klinik tu kne kelangkabut jgk prepare ubat yg kami mintak smp tangan die terhentak kat kaca farmasi..haha..
Pastu stroller plak tertinggal kat rmh.. g patah balik amek.. nice

Pkol 6 lebih baru lah bertolak dr rmh ke klia.. flite jam 8.30.. angah dok remind yg we shall cek in 2 hours before departure.. BEFORE ok.. aku kan dh lama x naik flight mana nk ingat rules2 tu sume.. Ijad yg drive sbb die tau cilok2 jalan.. laju gle kot bawak kete..

Smp airpot lcct @ 6.40 laju2 g kaunter cek in.. owh selamat... dpt cek in.. angah ngan abg zul dok risau ktrg x blh fly die siap tunggu kat petronas near lcct.. stanby kalo kami tak dpt naik flight boleh la kami balik semula naik keter.. huhu thanks sista..

Pastu dh nk boarding g masok departure gate ngan konfidennye bg paspot ngan boarding pass kat abg imegresen.. abg imegresen baca.. 'Denpasar..bali ye bang?.. ni domestik'.. OMG OMG OMG.. dapat imagine tak?? malunyeeee.. owang2 lain yg nak ke alor staq, kuching serawak, kelantan sume dengo kot.. merah muka laju2 dua org dewasa dan satu kanak2 tak mengerti ape lari g departure gate international... Hahaha..

Dah kat tempat menunggu tu dah lega sikit..



















Bile flight kami dah ready nak naik flight dah.. jalan kaki nak ke kapal terbang.. tibe kat peramugari yg cek boarding pas, ijad buat panic.. passport die xde.. passport aku ngan naufal aku yg pegang..  Ijad dok rilek2.. dh smp kat akk peramugari tu baru gelabah.. ktrg siap mencangkung kat tepi kapal tu tonggengkan beg kuokan sume brg dari beg takot terselit mana2..dah carik kat sume beg tak jumpa.. ijad berlari jejak balik laluan sebelum ni takot terjatuh time bejalan nak ke kapal tu.. x jumpa.. pilot pon dah tak leh tunggu kami dah nak start gerak dah.. cuak gile kot.. rupanya, passpot die dlm beg dlm kocek tersembunyik.. hahhh!!! mmg sakitt ati.. hahah..

bangga jap dapat menjadik penyebab flight air asia yg selama ni selalu delay tatau punca dan skarang ni ktrg yg menyebabkan derang delay.. hahaha.. bongok btol..

lalu berlepas lah kami ke bali...






No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails