Tuesday, September 10, 2013

Penubuhan Team Bola Jaring MIROS

MOT, ministry of transport, ade bwat sukan inter-agency.. menggelabah katak la ktrg yg tak penah besukan ni.. time tu jugak la baru nak tubuhkan team bola jaring..

masa awal2 (2minggu sblm perlawanan), pengurus kelab bola jaring dah tarik diri awal2 da.. sbb die da kne fokus utk badminton.. so die bg pilihan kalo tak cukop org, MIROS tayah anto wakil utk netball..

bertungkus lumuslah aku melantik diri sendrik sebagai kapten, dibantu oleh kak shikin yang tros ktrg lantik sbg pengurus pasukan netball dan nurul snq menalipon ext. sume dak perempuan kat miros ni yang tak mengandong, tak injured dan tak berat bontot.. hahahah...segala jenis paksaan dikeluarkan supaya derang ni setuju nak main netball..

esoknye jugak sume dipaksa untuk turun latihan.. selain carik pemain, pengurus gak kne carik padang.. pinjam padang sekolah rendah, pakai padang UKM, pastu sewa gelanggang netball UKM.. jempot pulak jurulatih sekolah rendah, Cikgu Nurul Hidayah untuk jadik coach ktrg sbb sume dah dungu dah lama tinggalkan game netball nih.. skills, strategi, rules sume dah lupa.. haha.. nasib baik ade cikgu hidayah.. mmg sgt membantu!




latihan pertama ngan cikgu hidayah.. blatih skalik ngan dak2 darjah 4.. hahah.. lawak.. padang skolah pon agak haru sbb baru jek meninggalkan bulan puasa.. bulan puasa ade plak kan org nak guna padang.. so rumput rampai sume berjujuran..




Esok nye, training kat padang UKM.. padang berumput.. free jek.. sume free.. suka suka...




dah upgrade sikit.. ktrg pon g training kat gelanggang bersimen.. ye la nnt kan nak lawan kat gelanggang bersimen.. kalo tak berlatih kang tak reti nak balance.. jaga kaki ape sume tu.. padang ukm ni pon free.. pengurus ktrg terbaik sbb tu sume dpt free

TEAM NETBALL MIROS 2013
pengurus: kak shikin
kapten: faradilot
pemain: malia, nurul, kak juliana, purani, nik, bit, mira, kak liya, aimi

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails