Thursday, June 27, 2013

berhati2 kepada penjual, online fraud!

kepada those yg jual2 barang kat mudah.my... berhati2 lah..
sbbnye ade org ni konon2 dari scotland nak belikan barang untuk anak die kat nigeria..
so die akan bayar shipping sume konon2 sanggop

pastu bile tibe part payment, kita kene scan shipping slip dlu pastu barulah cash masuk dalam bank kita.. amboi amboi amboi.. nak dpt brg free2 jek la tuh..

nasib baik aku adalah org yg paham bahasa inggeris sbb ayat trick die bukan main lagik.. kalo yang tak paham dan menurut jek habes dah kne tipu..

ke kita boleh tipu die balik.. konon2 dah g pos opis, scan jek slip poslaju tu yg konon2 dah bercop.. pastu email kat die.. tgk duit masok ke tak? haha amacam?

untung2 dapat duit... wuhuuu


1 comment:

  1. bijak!

    hahahahahahaha

    -jikakuseorangrobot

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails