Friday, June 14, 2013

Belajo baking ngan deco kek kt opis

Best2.. isik rehat jumaat yang panjang ngan kelas baking anjuran Biro Wanita Kelab Miros.. penganjur jemput Cik Cuppies (alahai, address die tak letak plak dlm resepi booklet ni.. mungkin tanak glamour?) untuk ajo kitorang yang kaki bangku.. eh ke seswai panggil tangan kayu?.. yang minat baking tapi tareti tips2 berkesan nak hasilkan kek yang sedap, gebus, menyelerakan.. asik2 baking asik keras, merekah, tak masak, hangus, baling dinding pastu beranak bertahun tak panas oven tu berhabuk.. kemas dapor berguni bahan buat kek buang camtu jek.. haha

So tadik Cik Cuppies ajo buat red velvet cupcake ngan carrot cake cupcake.. resepi kalo nak bayo RM 15 hengget kat I okkeh.. ingat free??? hahahah






tudung perpel is Cik Cuppies, gambo blur sbb bukan I yang amek gambo ni.. Cikty tangan tak bedung tem baby2.. haha





tips: susun jarak2 jgn rapat2 nnt takmo naik kek nye..

yang dah masak jadik cantik bukan hangus okkeh.. 




Carrot cake punye texture.. mcm cekodok pisang.. agak padat




Decoration plak.. Mine (yg depan) ngan Cikty (yg blkg).. saling tiru meniru



Mine.. deco depends ngan nozle yg kita guna.. so kne la beli nozle.. 

3 comments:

  1. Replies
    1. Dewan miros.. satu tingkat 1 lot kedai je weh

      Delete
  2. hahahahahahaha

    -jikakuseorangrobot

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails