Thursday, May 16, 2013

Puree lobak, puree apple, puree pear

Dak kecik kurus dh naik 1 kg pas bg makan.. pencapaian terhebat!

buat puree baby guna blender steamer AVENT mmg sgt membantu dan memudahkan dan sgt senang.. boleh siap dalam 5 minit sambil selak rambut.. aku beli secondhand jek blender ni sbb target nak bg naufal makan masakan lembik2 sampai tumbuh gigi.. target aku naufal akan tumbuh gigi as soon as possible.. so tak guna lama pon blender steamer ni..

target jek la.. aku pon tatau entah sampai bile kne guna pon.. mane ade pengalaman oi.. takkan tetibe dah tau dah ko mmg akan guna sampai die dua tahun ke ape.. gagagahhaa..

 
blender steamer, bole steam tros blend.. mudah!

recommended la kalo nak beli yg baru pon.. lagi2 kalo korunk muda lagik anak pon baru satu dalam kandungan.. harga kalo baru RM 450 la kot.. 

stakat ni.. hari2 bg naufal makan bubur beras + lobak atau + apple atau + pear untuk breakfast ngan lunch ngan makan petang (kat taska tatau derang bg makan brp kalik.. hahaks) 

so kalo kat rumah.. malam aku bg puree jek tak bg nasik.. puree + susu mak.. sarapan pon kalo weekend aku bg puree + susu mak jek.. makan tgh ari jek la die makan bubur beras tu.. tu pon sikit jek.. kalo hantar kat taska hari2 abes jek ape yg aku bekalkan.. pelik gak kekadang.. 

walopon dah makan, berat badan naufal masih di takuk bawah line selamat.. masih di paras kuning.. berat die 6 bulan baru 6.35kg... huhu mmg kudut la itu budak.. lagi 2 minggu nurse nak tgk.. kalo bawah line jugak kne refer doktor.. kalo kne refer, kat klinik kesihatan, mmg standard kne tunggu 3 jam la gamak nye.. panasss panas.... 


2 comments:

  1. mahal beb mende ni aku tgk haritu.. kite buat cara conventional je la.. steam kat dapur or microwave then blend :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALANG2 AKU TADE STEAMER.. eh caplock sbb tgh buat listing.. guna ni laju sikit bwat keje disamping anak aku yg dah tak leh ditinggalkan sensorang tu..

      Delete

Related Posts with Thumbnails