Friday, March 1, 2013

Tukar taska


Hurm.. Yerp after a month, at last we decided utk tukar taska Naufal..


The previous taska:

  • mcm suram... x ceria.. 
  • basuh botol susu Naufal x bersih.. mcm ade minyak2 kat bahagian dalam botol.. bahaya pada baby kalau ade bakteria kat botol susu sbb nnt boleh effect perkembangan otak.. 
  • mandikan Naufal setiap hari akan ade mcm 'habuk?' kat pelipat leher.. 
  • count as OT starting from 6pm.. hoi mmg jaguh pecut setiap hari nak kejar sebelom 6pm.. udah ler tumb print opis tu cam kambeng lambat 5 minit dari international clock.. 
  • time pick-up die mesti muka Naufal masam jek.. muncung boleh ukur pakai measuring tape weh.. 
  • pastu cikgu2 die ketiga2 nye muda2.. tak penah ade anak lagi.. haruslah sukar ade sifat keibuan yang jitu.. dan in case of emergency, derang tau ke nak buat ape? as an example, kalau baby tersedak ke tercekik ke, bebudak muda ni tau ke camne nak handle those situations? 

at first i was tot the owner yg akan jaga taska utk 2 years below.. tapi rupanye owner die jaga yg 2 years above.. memang lah bagus die separate kan babies ngan toddlers.. tapi baby dibawah jagaan dan penyeliaan bebudak remaja mcm tak seswai.. pastu hari2 la aku dok risau kat opis.. hoho..


The current taska, baru hantar 1 hari.. the good things are:

  • nenek around 50 years old yg take care of the babies
  • taska keluarga, adik akak mak sume keje kat taska tu
  • all of them sgt peramah
  • nampak ceria la keadaan dalam taska tu
  • botol susu die bersih!

but, the bad thing yg kene tegur.. ermmm I was suspected derang masokkan susu yg I dah cairkan dalam freezer.. huhu.. rosak susu I.. sian Naufal minum susu rosak.. Isnin ni nak kne advice them utk simpan susu yg I bg dalam refrigerator jek.. I mmg bg susu yg dah cairkan kat taska.. so that bile derang panaskan susu tu takde susu tu tekejot.. beku2 teros kne panas..

pastu lagik satu yg seram nye taska baru ni, cikgu die yg adik beradik tu cun2.. dah la peramah2.. Ijad asik pujiiii jek taska ni bagus.. risau risau... siap sanggup jalan kaki g jemput Naufal.. hurm.. bahaya.. bahaya!!! hahahah... bongok ni bongok... hiks..

Anak ayah sgt kan.. nyampah!
actually, time buat data collection before besalin, we had asked the current taska, ade kosong lagi tak, boleh hantar baby tak? tapi yg adik die tu ckp dah penoh.. so kami pon kecewa jugak la.. but then, bile Naufal da lahir ni.. Ijad merayu2 kat owner current taska ni, which is yg akak die.. die rase simpati dan bg ktrg hantar Naufal kat stu.. yeay!!

So, hopefully, all of us serasi la ngan taska baru.. :)


1 comment:

Related Posts with Thumbnails