Tuesday, March 5, 2013

Sulusilah


complicated nye gaduh2 kat sabah tu..

1) gaduh2 islam sesama islam
2) org mesia sendiri dok sebok, org ni cakap angkara org tu, utk PRU13, org tu plak cakap angkara org ni, pastu ade plak yg ckp bile da darurat baru nak bubarkan parlimen.. oi, org mati kot skang ni..
3) berita ckp jgn politikkan gaduh2 ni.. ramai pejuang dah mati, xpatut dipolitikkan, tapi selang 1 minit berita cakap org kuat party tu g jumpa org filipin gitu gini bincang gitu gini.. bukan ke yg tu ade kait politik jugak ke? bongok betol aku tgk abg yg buat 2 laporan polis tu.. bongok jugak berita kat tv tu..

kan bagus kalo org tu + org ni, yg dedua pegang IC malaysia dan mengaku pemimpin negara malaysia ni, bersatu utk menentang musuh yg dok ceroboh negara malaysia kita ni.. tayah le nak cakap org tu ini org ni itu.. ko dok menuding2 jari yg perbalahan kat sabah tu boleh settle ke?

yg pengikut2 plak dok same jek jugak menuding sane menuding sini.. please la.. tak belajo sejarah ke? bersatu tegoh bercerai roboh.. tak ingat ke camne melaka, perak, johor sume tu jatuh ketangan penjajah?

pastu, yg ade abg polis, adik polis, anak bapak sume.. dok bangga bertweet berFB bgtau strategi ketenteraan kita.. hey, itu rahsia besar negara ngeks.. tayah bangga sgt la ko ade sumber direct kan.. siap bawah status tulis dalam kurungan (info dari abg aku polis kat sabah).. bongok!.. ko exposed sume maklumat ni free2 je ke musuh.. ko ingat ni zaman bile? musuh tak reti men FB ke?

ok aku emo..

BERITA KAT MESIA ni tolonglah jgn berat sebelah.. JANGAN! sbb blh jadik pencetus menghuru harakan lagik keadaan tau.. heh..

pejuang2 yg bermatlamat membebaskan negara, kuatkan tekad, bulatkan azam.. betulkan niat kerana Allah.. insyaAllah kita pasti akan berjaya..

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails