Thursday, February 21, 2013

Name Card Melambak


Saya mengalami lambakan name card.. saye ade 6 kotak name card yg tertera nama saye.. banyak woo.. satu kotak lebih kurang 100-150 keping.. huhu.. total sume.. haa darabkan jek lah..

Fenomena ini terjadik sebab, last year dalam bulan 7,8 saye kehabisan kad yg berbahasa inggeris.. maka saye order kad.. pada masa itu, format kad nama kami adalah dual language.. so dapat 2 kotak..

Sebulan kemudian, dapat 2 kotak yang same format tapi kualiti printing yang lebih best dipandang.. tang mane yg best pon saye tatau sbb saye rase same jek.. katenye, the 1st cetakan tu sbb nak kejar time frame.. so buat laju2 jadik kualiti kureng sket.. sbb tu derang print lagik utk kali kedua..

Selang beberape bulan, lepas saye balik dari cuti besalin, dapat lagik 2 kotak.. 1 enggeris 1 melayu.. menjadikkan total kad kepada 800 keping semua sekalik.. ini stock sampai pencen pon belum tentu habis.. haaha...

The latest version, new design, 1 bahasa utk setiap kotak.. belakang die ade letak logo miros ngan visi misi.. saye rase agak pembaziran jugak laaa.. sbbnye, yg bahasa melayu tu terhad nak bg kat org.. dan dulu saye penah terbagi yg bahasa melayu punye kad kepada org Australia.. haa hambek ko.. As pekerja yang selalu jumpa, discuss, meeting ngan mat mat saleh dan orang2 luar negara (belagak!!), saya lebih prefer kad yg dual language.. senang, mudah, kita pon tayah nak belek2 kad sendrik nak pastikan bahasa yang betol utk org yg betol..

Saye cadangkan, org2 yang kene order name card utk opis die.. tayah pening2 nak buat kad asing2.. satu melayu satu omputih.. buat jek dalam 1 kad ade dua2 bahasa.. senang..




ni yg kualiti rendah

ni yang kualiti ok sket.. katanye

ni yang satu kotak melayu satu kotak omputih
Belakang kad die letak gambo ni.. 


Nota kaki: sesape ade jet kecik, saye nak pinjam.. nak round satu malaysia sambil taburkan kad saye dari udara.. hahahks..


2 comments:

  1. bunguk lilot nk tabur kad..meh la pinjam jet aku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hey seriously.. sape jek lagik aku nak bg kad aku tu? sumeorg yg ade kaitan keje da tak perlu kad aku.. huhu

      Delete

Related Posts with Thumbnails