Saturday, February 2, 2013

Hanimun siri 2.0: Kuantan, Pahang


haha siap ade serial number.. zaman 1.0 dah berlalu sbb skang dah ade Naufal so jadik 2.0.. sinonim dengan hanimun nak dapatkan baby no 2 plak.. amboi tak sabo no?? hahhaa... gilo!

imbas kembali..
hanimun 1.0: tioman island, mersing, johor (3 ari lepas nikah)
1.1: langkawi island, kedah (eh kedah ke?) (10 ari lepas nikah)
1.2, 1.3, 1.4 dsbg: kota kinabalu sabah, jepun, damai laut lumut, port dickson n9 dsbg.. tak ikot susunan sbb dah tak ingat.. ahhahaks

this time we went to Kuantan.. staying at Swiss-Garden Resort and Spa, Kuantan, Pahang.. 3D2N holiday.. macam org kaya kan dudok kat hotel mewah harga sebulan beli barang2 dapor.. haha..takde makne nyeh.. ni pon guna my sistah punye membership.. bayar kat adik beradik kire murah nyap2 soi jek la kan.. haha..

Kuantan takde ape2.. ktrg dok lepak hotel dan g jalan2 carik makan jek.. makan makan makan.. takde makne nyeh nak beraktiviti seperti melawat zoo teruntum mahupon shopping mall bersame kanak2 berusia 2 bulan setengah ni.. leceh nak NIP (nursing in public) kot..

Basicly, utk rujukan.. tempat makan yang best kat KUANTAN yg ktrg g..
Dinner: Ana Ikan Bakar Petai kat Tanjung Lumpur
Minum pagi: Mustafa cendol sebelah shell otw to Telok Cempedak
Makan tengahari: MABIQ (kecewa tak dapat g sbb tutup jumaat dan sabtu)
Minum petang: Gerai Mokna kat Tanjung Lumpur, belah kanan kalau gerak menghala ke Pekan
Dinner: Burgermbira kat Teluk Cempedak
Breakfast: Gerai makan yang ramai org beratur kat belah kiri lepas swiss garden menghala ke Terengganu
Lunch: Tempoyak ikan patin kat Temerloh

lets enjoy the picas of budak kecik yg dah pandai senyum2.. suker!!!

DAY 1.. Merajok2.. gerak pkol 2 ptg.. OTW dlm kete budak kecik tido jek..
otw.. tido saje.. kne kejutkan nak bg susu takot kurus plak nnt tak minum bebanyak

Sampai hotel around 6pm.. lepak2.. malam tu makan kat Ana ikan bakar petai..
Swiss-garden hotel room.. 

muka 1st time masok otel.. hahahks

us! ok, naufal tak eksited.. letih jalan jauh..padahal tido jek dlm keter

the family!!! 

DAY 2.. main pasir pantai cherating ngan mandi kolam.. amboi baru 2.5 bulan dah mandi kolam ko.. main celop2 dalam 10 menet.. tu pon seawal pagi yang boleh.. pkol 8 kolam bukak, berenti ujan tros kami kuo masok kolam.. kalo dah ramai cemarkan air tu risau Naufal infected ngan bakteria2 jahat..

esok paginye.. bg naufal main pasir.. yeahaaa
budak 1st time pijak tanah.. suke no.. jakun eh? 
Jom men pasir.. nak guling2kan atas pasir kang ade plak yg call talian NUR.. 

mula bosan lettew
Yeay!! saye mandi kolam renang

Sudah mula kesejukkan


Berenang-renang
Gayat laaa mummy!!
 Pas berenang2 masok bilik mengamok2 sejok.. tido keletihan.. kita kuo g jalan2 carik makan.. Brunch kat mustafa cendol.. g lepak umah Jun, gangster asrama felda semai bakti johor yg dah jadik wanita ayu sgt2.. pastu makan2 kat gerai mokna.. 

Ready nak teman mummy ngan ayah kuo makan

hensem kan saye.. hiks tayah la puji sgt uolz.. 

kat umah Jun.. 

kat kedai makan Mokna.. mummy ngan ayah makan, saye dok senyap2 kat stroller
flyingggg ... kat pantai batu hitam.. singgah jap sblm balik hotel semula.. 

Malam pon kuo jugak.. hadoi mummy tatau penat ker?? Naufal dah meragam2 time magreb.. nak tido takmo tido.. merengek2.. masokkan dalam keter dok dalam carseat kejap jek dah lena.. Alhamdulillah.. kat kedai makan terjaga pon tak merengek.. sgt bijak anak mummy nih!

Makan kat Burgermbira kat Teluk Cempedak

Terjaga time mummy ngan ayah tgh makan.. muka stimm jek mamai mamai lagik

 DAY 3.. sarapan kat gerai apetah tapi sedap gilos nasik dagang die.. Temankan mummy ngan ayah mandi kolam.. pastu kita balik Bangi.. yeay!!

Naufal masih tido, ktrg hangkot jek bawak g breakfast..

Layan angin ditepi kolam

Syahdu jek kan

Da nak balik.. begambo lagik dan lagik


 OTW balik Bangi, ktrg singgah gerai jual durian tepi highway Karak.. mmg marvelous!! Musang king yg awesome!! 

Dua beranak yg gembira amat.. gewam!!

The musang king.. kecik gini jek harga rm 72.. 1st time try.. teros terpikat weh.. tapi mahal 

Ayah bg Naufal rase durian.. seronok la budak kecik tu jilat2 bibir die.. 




Gamba last... yeay!


No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails