Tuesday, February 12, 2013

EBM rosak oi


Ni yg org cakap, nak jadik mak bapak kne ade banyakkk ilmu.. ok.. aku dah tersalah paham maka EBM dah banyak rosak.. hahaha gelakkan diri sendrik sambil nanges2.. 

OK note to self:

Pam susu.. 2-3 jam kne masok peti ais.. 
kat opis masokkan peti ais bawah dlu.. 3 hari tinggal kat peti ais bawah masih ok.. 
pastu nak balik masokkan dalam cooler bag yg ade ice pack boleh la tahan seharian.. 
sampai rumah laju2 masokkan dalam freezer.. blh tahan 3 bulan

malam2 buta dalam pkol 10, keluarkan dari freezer, untuk persediaan nak hantar ke nursery esok harinye.. masokkan dalam peti ais bawah biokan cair.. 
dah cair boleh guna dlm masa 24 jam JEK!!! oi 24 jam jek!!! 

eh tapi nak tanye.. kalo dah cairkan, nak asingkan dalam botol 3oz 3oz.. kalau tak cukup 3oz utk satu botol, boleh ke campur ngan susu yang pam pada tarikh yg same tapi sesi lain? atau pada tarikh lain???? oi paham ke soklan aku nih???

tolong.. wa gugel wa tak jumpa laaa...




2 comments:

  1. bolehje asalkn susu tu da simpan susu yg sama selama 24 jam

    ReplyDelete
    Replies
    1. makne nye.. 2 susu berbeza tarikh pam yang dah dicairkan, dicampur .. boleh consume within 24 hours?

      Delete

Related Posts with Thumbnails