Saturday, January 5, 2013

BERAT lepas bersalin dan krim kurus mne satu??


Huhu.. skang ni mcm hari2 lepas jugak.. macam tahun2 lepas jugak.. hari2 naik penimbang tgk progress berat badan.. ye la, berat dah bnyk turun lepas dah kuakan baby Naufal dan air ketuban dan uri sume.. semangat la tgk penurunan berat nye haaa.. huhu.. 

So just nak recap jek kenaikan dan penurunan berat dari sebelum baby Naufal wujud dalam perot mummy, semasa tumbesaran beliau dalam perot dan selepas beliau bebas melihat dunia yang fana ini.. 

Yeah.. it's started during CJB contest.. so progress berat time CJB dlu adalah.. 

Jan 2012: berat initial: 76.5kg 
               week1: 76.2
               week2: 75.0 %ofWL = -1.57 WEEK2 WINNER!!
               week3: 72.3 %ofWL = -3.6   WEEK3 WINNER!!
               week4: 73.5 %ofWL = +0.01
Feb 2012: week7: 74.9 

Maka kita ambik berat sebelum pregnant adalah

     24 Feb 2012: 74.9 kg

Dan mengikut rekod buku merah, last check up mengandung di KK BANGI berat terakhir dicatatkan adalah

     8 Nov 2012: 86.5 kg

Berat selepas melahirkan 

     16 Nov 2012: 75 kg

Dan berat pada hari ke-50 

      4 Jan 2013: 72.2 kg

Yang mengecewakan dah 2,3 minggu berat asik dok tang tu jek.. Huwaaa... dah tak boleh turun lagik da.. pastu seperti biase, dan dah dijangka, perot mmg sgt payah nak mengecik balik.. alaa dulu pon perot tak penah kecik pon.. hahaks.. 

So, kne ambil langkah penambah baikkan.. tapi tatau aa nak pakai product yg mane satu.. sama ade stick pada product yg dah pernah guna dlu dan terbukti berkesan mengecilkan part2 yg degil atau bertukar pada felina inch lost yang tgh IN skang ni kat dunia insan2 yg nak kecikkan size badan.. haih..

Dlu pkai dr johnson 5 days slimming cream.. mmg ade nampak perubahan.. tapi cream ni panas.. dan mcm risau terpalit kat kulit Naufal time BF plak nnt

Yang Felina ni tak penah la plak try.. My sis mmg recommend tapi entah la.. mahal sket harga die..   

Hurm, nak kne survey kat kedai borong kat atas Klinik Mega nih.. yang pasti, target sblm masok opis dah boleh pakai baju size S.. haaaa S ok.. tak beragak mak org nih.. padahal skang DOUBLE TRIPPLE XXXXXXXXL.. aahahahhahah.. 

Berangan!

2 comments:

  1. tak pe dah jadi mak orang, dimaafkan bab tu..heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha,, tabley2.. nk jdik mummy hot :p

      Delete

Related Posts with Thumbnails