Tuesday, January 29, 2013

BabyWearing SNUGGbaby STORK


dah lame tak menulis dah tatau camne nak start.. kui!

Terpengaruh ngan Kak Wa (my Sifu of BW-ing and BF-ing merangkap my colleague kat Suriram, Pn Aimi), aku pon terjebak ngan semangat nye beli mende Allah ni.. Baby carrier Brand SNUGGbaby model stork dari kedai Fabulous Mom..

Sebab sgt semangat nak try naufal suke ke tak Stork ni, kami bergegas g Fabulous Mom time aku tgh dalam pantang lagik.. choi jek perangai mak mak.. hahahh.. actually SNUGGbaby brad ni boleh beli kat SNUGGbabycom.. tapi sbb tanak tunggu shipping and so on, tros jek laju2 g beli.. kukuku..

skang still menyesuaikan diri ngan mende Allah ni.. Naufal still agak refuse dok dalam mende ni kalo die fully awake.. tapi kalo die dah dozed off.. hurm gempa bumi pon tak perasan kot dok tido digendong camtuh..

kalau new mummy nak try mende Allah babycarrier nih, bolehla dapatkan ilmu ngan request member kat: Malaysian Babywearers

Aku nak ajo pon aku still lerning kot.. kokoko..

enjoy the picas..

Naufal day 40.. dalam hari lagi mummy dah g klinik gigi sbb sakit gusi gigi bongsu


Naufal 1 month and 3 weeks..  mommies katMalaysian Babywearers cakap, cara ni salah.. sbb leher baby terpeleot gitu.. patut leher terlentok kat dada.. takpe, 1st trial.. 


Yeay, Naufal tido nyenyak pas mengaruk manje kat kedai buku kat PKNS Bangi.. rase nye nak kne naikkan sikit shoulder strap, tapi kalo naikkan mcm naufal too snugg plak.. adeh.. kne jumpa Kak Wa ni blajo camne cara yg sebetolnye.. masalah nye kak wa adalah org paling BZ kat Suriram skang ni..


ape yang aku tau, New mommy, jgn beli crotch carrier.. sbb position kaki yg terjuntai2 sbb carrier support kat crotch jek sgt tak bagus utk kaki baby KOT.. aku pon tak sure.. tapi kalau nak info lagik banyak g laa request kat Malaysian Babywearers


2 comments:

  1. Kak nak tny brp rm akak beli carrier ni? Bole tlg email pd sy kt nurraihanrasli@yahoo.com.my?
    Thanks

    ReplyDelete
  2. Kak nak tny brp rm akak beli carrier ni? Bole tlg email pd sy kt nurraihanrasli@yahoo.com.my?
    Thanks

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails