Sunday, October 7, 2012

Ajak jumpa tapi tade masa

I've got a msg from used-to-be-closed friend about 2-3 weeks ago.. the msg says:

"Fara, how r u? hows life? i miss u a lot.. but i'm really sorry.. have no time to pay u a visit.. if it happen that u come to 'my territory', please do inform k.. sgt nak jumpa ko.."

Being me.. i purposely didn't reply that msg as i olready jelak dan muak receiving those kind of msges from friends yg malas berusaha utk berjumpa kwn2.. plus, i'm preggy and heavy and not really into socializing at this stage.. 

However, last weekend, it just happen that i did went to my 'friend's scope of territory' to buy some baby's clothing as that place is having an offer of 70% sale.. thus, as i'm trying to be a good friend, i did msg my friend before reaching the area..

My msg was:

"Hey, i'm on my way to 'a shopping mall in ur territory close to your home'.. if u wanna treat me with nice meal, lets meet-up.."

But, the repplied msg that i received was:

"Eh, I'm currently at 'still in my territory but not exactly at the shopping mall that u went.. a few inches far from that mall'.. ko dtg lah sini.."

I was like.. WHAT??? perlu ke??? Sape yg nak jumpa sape ni???

----------------------------

Ok kawan2.. kalo kita nak jumpa kawan2 kita.. utk lepaskan rindu.. silalah berusaha sikit.. at least try to arrange sumthing yg win-win situasion.. bukan kita nak senang kita jek.. kalo dr bulan 3 smp bln 10 asik ckp mende yg same.. tade mase all the time.. bek tayah ckp ape2 k.. org pon paham.. dr org jelak dan muak baik tayah berangan nak jumpa ke ape..

Entry ni mmg agak pedas untuk seorang kawan kepada kawan nye yg lain.. haha.. dan mungkin aku pon ade buat perkara yang same.. memasing blh paham sume org ade commitment masing2.. ko punye commitment level mmg lagik tinggi.. so tayah laa dok sebok 'eh jom la jumpa.. tapi korunk la yg kne mengadap aku'.. sape ko?? hahahha

being pregnant 8 month dan HEAVY.. aku mmg malas nak gerak.. carik baju baby 30 minit jek pon merana sakit kaki smp malam.. hajat nak berjalan mmg besar.. siap nak g babymoon kat Bukit Tinggi la.. Fraser Hill la.. nak g Orchard Yanti la.. hoh sume tu napsu di hati tapik nak melaksanakan nye tu mau aku merana merengek2 kat Ijad kaki sakit, perot sakit, montot sakit sume.. hahaa.. lakiku jugak yg susah nak melayan mak buyong.. kokoko.. padan muka kamu suami.. :p

ok.. better end this episod with Maaf banyak2 yek.. babaii...

11 comments:

  1. Sabar lot sabar.. Sape gerangan manusia yg gune perkataan territory mcm harimau je bunyi lol.. Ala ko x dpt jln2 ko tgk gmbr or utube pon jd la.. dok rehat je.. Nnt baby lahir dah sihat dan segar bugar baru la g jln2.. Orchard tu bile2 pon ada.. X lari punyer :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah die tak guna territory.. aku tukar spy tak obvious.. wohohoho.. kawan kita jugak :D

      Delete
    2. oops bahaya ni.. kawan2 kite jarang msg in english :D maybe kawan ko je kot.. LOL...

      Delete
    3. oi.. mesti la aku alih bahasa jugak.. supaya tak obvious.. hahaha... adeh ai..

      Delete
    4. Drama ar lot.. ko g tulis script or novel la camni :D

      Delete
  2. Betul la lot,,ade orang macam tu.kes aku, selalu kirim barang bila aku balik trg tp susah nk dtg amik.banyak je alasan.asyik suruh hantar kat rumah dia.aku tlg bli kot lain la aku wat bisnes bileh gk aku cas hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. ni lagi parah.. amboi amboi.. tak abes nyusahkan org lagik ke??? kui!

      Delete
  3. Oh btw, give and take itu perlu dalam friendship hehehe

    ReplyDelete
  4. buat reunion senang,,,,sape nak p, p la..sape tk nak takmo pakse..cemtu ek :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye.. nnt time pas abes reunion die ckp jgk..sorry la tak dpt dtg.. tapi sgt nak jumpa korunk..

      Delete

Related Posts with Thumbnails