Sunday, September 9, 2012

Gatal perotttt.. tolonggg..

adoii doii doi... merenyam merenyammm.....

siyesly.. masok week ke 28, 29, 30.. perghh mmg tak tertahan kegatalan nyeh... ape lagik kalo time berpeloh.. Ya Allah ai.. org tua2 marah wooo aku garu2.. mak metua, mak aku, even kawan2 yg dah beranak pon marah.. haha..

mmg akan buruk eh kulit perot kalo garu ngan bertenaga??? org kata, time baby belom kuo mmg tak nampak buruk nye.. tapi tunggu aa nnt bile perot dah kempis.. hurm hurm... tapi tatahan nak wat camne???

sume minyak2 bantuan dah abes.. :(

bio oil da abes..
jojoba oil jenama Savee baru jek abes tadik.. tadik g Kajang, carik balik kat kedai yg ktrg beli kat Kajang 2 tahun lepas, tapik kedai tu dah tutop :((
nak beli virgin coconut oil tanamera, tapi tunggu gaji la teros beli set bersalin die nnt..

seksa seksa..

kawan mak bg petua.. kalo tanak gatal perot time mengandung, sapu lilin..
cara sapu, panaskan lilin tu sikit, dah cair sikit teros gosok ke perot..
kalau tanak panaskan pon takpe.. gosok jek teros kat perot..

tapik aku ni melengah2 kan nak membeli lilin.. hoho.. rumah tak penah blackout.. lilin pon tak penah bertandang ler.. terpaksa jugak la try.. tak leh tahan laa gini.. kalo dah ade stretch mark nnt burok sgt la plak rupa perot nye.. tak sanggop makcik.. kesian I kalo En Ijad tanak pandang nnt.. hahahahha..


No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails