Tuesday, July 31, 2012

Self reminder: brg baby yg blom bli

sume org bising2 saye beli barang baby terlalu awal.. especially my famili.. tapi saye sgt bersyukur Allah gerakkan hati nak beli awal.. sbb right after cuti raye, dr 27hb August 2012 sampai lah 10hb November 2012, saya akan bz gile kat LAB di MELAKA >.<..

mungkin weekend pon akan terkorban.. dan mungkin saya perlu beli rumah lagik satu kat Melaka utk penginapan.. haha..ktrg akan wat direct 2 bulan fokus pada crash test sahaja..

dengan perot terboyot2 akan digagahi jua.. adoi!!! En Ijad, redhakanlah pemergian isteri mu utk mencarik nafkah tambahan sebelom baby lahir yek.. (tambahan ape, gaji same jek!)

dan saya dijangkakan due pada 23hb November..

maka, mmg sepanjang 2 bulan tu saya tak rase yang saye akan ade kelapangan utk carik barang2 baby mahupon barang2 bakal mummy.. sedeh!

back to topik asal, barang2 baby yg belom beli:

Feeding
bottleNteats brush
bottle dryer rack
face towel
dish washer

Bedding
mosquito net
bedNpillow case (additional)
blanket (boleh guna kain lampin ke ek?)

Bathing
tub
towel
syampoo,soap,
oil,lotion,powder
telon
cotton buds,comb,nail cutter
diapers
wet tissue
bekas toiletries

Furniture (tatau nak namekan ape)
baby travel box
cloth drawer

Laundry
cloth hanger bulat
baby cloth soap

Cloth
short sleeve shirt/pants
long sleeve shirt/pants
mittens/socks
legging (perlu ke?)
(rompers jgn beli dah. dah banyak!!)

okkey tu jek.. harap2 sempat la sebelom start berkampong kat MELAKA (hate it!)

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails