Wednesday, July 25, 2012

Perangai Malaysians

aku pon nak join mengomen perangai org mesia yang tatau ah apsal tak leh/susah sgt nak ubah.. bnyk sgt makan nasik ke ape??

Source: TheStar

  1. tak bg signal time tuka lorong ato masok simpang..rakyat mesia tak penah tahu signal knob itu wujud.. lg satu dah terbukti dah smlm yg eksiden kat Jasin, bus driver tu tersepit kaki die 2 jam eksiden langgo blkg lori.. nak tailgating sgt kan.. haaa ambek ubat..
  2. buang sampah merata2.. bukak tingkap keta sambil buang sampah plastik makanan.. amboi!!! ko ingat kete aku ni lori DBKL ke?? kalo kne kat motorist kan tak sopan sgt2 tu.. mengong!
  3. parking kne curik.. heh sape soh tak bg signal time nak tunggu parking.. LOL
  4. tak penah bg org tua duduk tem nek train.. mesia ni ramai sgt lelaki muda2 yang lemah.. tak larat berdiri heh..
  5. berpusu2 nak masok pablik transport.. mcm la kalo masok ngan cara terjah2 tu dpt tempat duduk best2.. apelah salah bg laluan org kuo dlu.. kan lagi senang kerje korunk.. hai otak!
  6. cakap kat tepon kuat2 bukan kat cinema jek.. begitu jugak kat surau.. amboi, macam ko sorang  bisnesswomen bejaye.. heh
  7. org belakang ko tak cun ko memang takkan tahan pintu tu kan.. ciskek!
  8. no komen.. malas..
  9. oi.. letak trolley shopping ko belakang kete aku kan.. aku gak kne tolakkan utk ko letak tempat yg sepatutnye kan.. ko cacat ke ape??
  10. heh! pkol 10 adalah = pkol 11 sebenarnye.. 



No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails