Monday, August 13, 2012

Nama baby

still need to recheck and reconfirm the meaning of the names in arabic.. Tapi Fathul yg ade maksud.. fathun tu mcm pompuan la plak bile sebut bnyk kali..

boboy (blm confirm lagi):

Fathun Nawfal
Fathun Nawaal

kalau baby gegurl (InsyaAllah, confirm nama ni, kalau daddy nye setuju):

Safiah
Safiyyah - Tidak mempunyai masalah, tenang, suci, untroubled, serene, pure, best friend 


Actually, kebetulan Safiyyah ini adalah nama one of the Ummu al-Mukminin, salah seorang daripada isteri Rasulullah SAW.. seorang yg berasal dari keturunan Yahudi, yg ditawan oleh umat Islam ketika perang Khaibar, setelah suami dan ayah nye mati dalam peperangan tersebut..

Safiyyah adalah dari keturunan leluhur Nabi Harun dan pakcik nya adalah Nabi Musa..

Kisah Safiyyah boleh di baca lebih lanjut kat WIKI sini

Mummy dah tepikat ngan nama Safiyyah ni.. erm, baby, sila lah tunjukkan jantina mu sayang.. jgn laa bg mummy tertanye2.. rase mcm esok gak nak g scan.. hahaks..

BERANGAN: Safiyyah binti Samrizad.. shuweeetttt!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails