Tuesday, June 5, 2012

PERCUTIAN.. Vietnam, melaka, kota tinggi..

wow mcm lame jek bercuti kan.. sbb tu lah dah lame gilos tak menhapdet..

ok i citer satu2.. memula percutian ke Vietnam pada 8-13hb 5.. wah lame you g negara org.. ye la kan tempat shopping opkos la kne g lame.. boleh laa cuci dompet smp licins.. tapikkkkkkkkk... disebabkan berbadan dua.. dan mempunyai suami yg sangat2 sayangkan isteri yang membawa zuriatnye beserta teramat sayangkan zuriat yang dah lame diharap2kannye.. suami saya telah membatalkan percutian kami ke negara yang masih dikelaskan dalam senarai negara termiskin didunia itu.. so pergilah emak, angah dan ateh serta aleya dan adeef jek ke Vietnam.. SEDEH!

boss saye sgt lega dengan pambatalan tersebut sbb saye leh dihantar untuk bertugas bertungkus lumus di Melaka untuk crash test preparation.. penat kau.. rase nak patah pinggang nih.. seminggu di Melaka dikala ibu dan akak2 sebok shopping di Vietnam.. surga kain kotton murah2.. MENCIK!

"Percutian" di Melaka bukan stakat seminggu tu jek.. selang seminggu selepas itu, pada 21-25hb 5, kami (aku ngan dak opis aku) dihantar lagik ke Melaka untuk wat demo The First ASEAN NCAP CRASH TEST.. wah tem ni banyak wartawan2 datang berkoyan2.. crash test pon berlangsung dengan sangat2 berjaya.. event di MITC pon berjaya.. crashlab kami yang baru (PC3) pon berjaya di rasmikan oleh sepupu Queen Elizabeth.. Alhamdulillah.. syukur sgt sgt tak terhingga.. berikut beberapa link untuk berita yang memaparkan perihal crash test kami: (Credit to Mr. AQBAL HAFEEZ)

pilih kenderaan paling selamat, UTUSAN


Progress on vehicle crash testing at Global NCAP annual meeting, Road Safety Fund



and the last but not least, the crash test video

kejayaan Crash test tersebut kami raikan ngan mengambil cuti selama SEMINGGU! untuk melepak di kampong halaman tanpa gangguan opis, opismate, manufacturer, supplier, mahupon unggas2 liar.. hehe.. berkampong lah aku seminggu kat umah mak.. beli broadband DIGI pon tak guna sbb tade 3g line kat kampong ku yang indah permai.. sempat gak aku berurut ngan bidan kampong sbb badan dah sakit2 teramat sgt akibat kerje2 berat yang dilakukan di lab di melaka tersebut. huhu tak pat makcik nak tahan lagik dah.. alhamdulillah stakat ni Baby makcik ok lagik lam poyot yang dah semakin membukit nih.. hihi

baru 3 bulan lebih usia kandungan tapik poyot i dah mcm 6 bulan.. kaki dah mula bengkak.. montot dah mengelembung.. takpat nak bayang camne nnt kalo dah 8 bulan.. harus i hire penolak kerusi roda sbb dah tak larat nak bawak diri sendrik.. kkikiiki... i berazam tanak makan nasik banyak sbb my baby bukan nak carb sahaja tapi ape yang penting he/she needs nutrients dari my food intake.. so jgn makan banyak2 tapik makan makanan yang mempunyai nutrients lengkap utk baby.. okkey.. esok g checkap.. tasabo nak tgk my baby dalam screen.. weee....

11 comments:

  1. aku nk g lawat ko la nk tgk camne rupe ko time mengandong..
    lot pastikan setiap kete ade star rating for crash, termasuk kereta kebal... nnt senang la aku nk bli kete :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. dtg ah bawak roti.. roti buatan tangan.. aku segan nak panggil owang dtg uamh sbb umah mcm tongkang pecah.. huhu.. tapik kalo korang serbu tade a cam besalah sgt kan aku tak kemas umah.. ahhaa

      Delete
    2. hahaha.. nnt aku singgah surprise visit..aku g class roti lg next fortnight..

      Delete
  2. waa... best nye bawa baby jalan2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaa lagik best bawak baby g bekerje keras.. uwaaaa

      Delete
  3. tggu raya lah lot bulat btol2 nnt.. leh amik gmboo lot boolat cumel.. huhuuhu.. take care dilot.. semoga dipermudahkan urusan semasa pregent.. aminn

    ReplyDelete
  4. tahniah..dah berjaya kena buatan orang rupanya.heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. oi.. time kasih.. kekeke.. ko baru tau eh bang.. lambat ah.. wifi rosak eh? hihi

      Delete
    2. sebab aku x ambik pot pasal ko..hahhaha

      Delete

  5. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails