Wednesday, June 27, 2012

ngidam kepek pisang ngan kurma

sgt terase nak makan 2 mende ni.. petang tadik carik jugak.. tapik tak jumpa.. tapi takde la carik besungguh2.. ingatkan biase2 je.. bile dah malam terase nakkkkk sgt makan.. adeh

masalahnye, en ijad tade.. aku semenjak dua menjak ni, tak berani nak kuo malam sorang2.. bile balik keje, lepas maghrib jek tros tanak kuo rumah dah.. entah kenapa.. tak berani.. hari tu time baru2 tau ngandung, keje kat lab kat melaka, tengah2 maghrib, time azan tu aku dok melepak kat hujung track lab.. udah ler tapak lab tu bekas ladang kelapa sawit.. mmg seram2 sejuk jek rase.. so skang dah tanak dah dok kat luo time azan magreb.. i tak berani ok..

takpe, esok soh en ijad boleh carikan makanan yg dua ni.. wee.. baby sabar ok.. esok kita buli deddy soh carik smp jumpa.. hiks

banyak baca kebaikan kurma utk baby dalam kandungan.. baik jugak untuk ibu hamil.. tapi spt biase.. i tak suke kopi pes.. eheks.. tapik nak share hadis ni:


Sabda Rasulullah S.A.W.
"Berilah makan buah kurma kepada isteri2 kamu yang hamil kerana sekiranya wanita hamil itu memakan buah kurma, nescaya anak yang bakal lahir itu menjadi anak yang penyabar, bersopan santun serta cerdas pemikirannya"





No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails