Saturday, June 23, 2012

mini gath asbjb @ buffet durian, ss2, PJ

kami, kawan2 sewaktu tingkatan 1-3 di asrama felda JB; aku, uji, bob, aan, ijam, edd, tauhid, kawan ijam ngan en ijad.. melawat kebun doyan ditengah2 bandar PJ.. hoh kebun lah sgt.. gerai tepi jalan jek hakikat nyeh.. besemangat order buffet doyan RM 15 sekepala.. makan smp termenung, smp rase muak menerjah jiwa..

tapik agak mengecewakan, rase doyan tuh biase2 jek.. layanan abg2 pembokak doyan cam gengster sambil membawa parang.. pastu pas dah kekenyangan baru terpikir kalo order timbang lagik untung.. bleh order durian king ato udang galah/merah.. sbb kami ramai dan bayo mahal2 dapat doyan biase2 jek.. hahahhaha.. sadis.. 

aniway the gath was a very successful one.. tercapai objektip sebenar.. wah ade objektip keh?.. sume org heppi.. sume org gelak tak berenti-renti.. senak poyot i tau dok gelak jek.. adeh.. sian baby gegor2.. hihiks..

gambaran sekitar aktiviti memakan adalah seperti berikut: 

mangsa kami.. hohoho
muka eksited nak membaham.. sblm start we picture2 first..
diawal pembabitan durian tersebut ngan geng durian kami.. banyakkk kan..
mak budak ni tak hingat blood sugar die kne jaga.. adeh.. hubby die jeling2 jek stiap kalik die capai seulas doyan.. tekanan.. 
uji gelak smp nak tersedak bijik doyan.. 
makan makan makan.. borak borak borak..
 ni tem memula sume semangat.. bile dah nak ujung2.. poyot dah penoh.. pegang bijik doyan pon smp 30 minit.. hoho.. 
bile dah kenyang, sblm pulang harus ade gambo kenang2an.. kalo da bejumpa tuh, gelak tak berenti2.. nak amek gambo pon sempat lagik bergelak sakan di tengah jalan..
US.. separa ready sbb ajk photog tak wat keje bebetol.. huhu
gamba ready dr hp changgeh ijam the cunnest.. :p
Map to the buffet location


Yang penting, i sebagai seorang researcher.. nak highlight nih:
'Dengan tegas dinyatakan bahawa tidak terdapat sebarang kajian mengenai keselamatan makan durian semasa kehamilan. Pada masa yang sama, sains moden tidak menjumpai sebarang sebab untuk mengatakan ianya tidak selamat untuk makan durian. Tiada sebarang sebab untuk mengatakan bahawa makan durian semasa kehamilan boleh menyebabkan tekanan darah tinggi pada bakal-bakal ibu atau ruam lampin pada bayi baru lahir.' 

Sape kate mak buyong tak elok makan doyan? heh memandai jek kan derang nih.. meh nak highlight lagik satu fakta penting.. hoho:
'Beberapa orang penyelidik telah menekankan faedah sulfur organik dan triptofan yang terdapat dalam durian. Sebatian-sebatian ini mengandungi kesan antioksida. Ia juga mengandungi ciri-ciri antimikrob, antibakteria dan antikulat yang baik untuk kehamilan.' 

Utk maklumat lanjut, sila baca selanjutnye here sbb i paste yg elok2 jek.. yg negatip2 i tak paste.. hahahah

2 comments:

Related Posts with Thumbnails