Wednesday, June 13, 2012

family day mertua @ PD

last weekend, last day of school holiday, family ijad plan tok leypak2 bersame satu keluarge kat tepi pantai.. memula pilih melaka.. tapi sbb PD lagik dekat dan lagik mudah utk parents dieorang.. so kami pon melepak la kat PD selame 3 ari 2 malam..

dok kat laman tok senik. sebelah jek ngan balai polis telok kemang.. homestay ni besow.. ade 8 bilik + 1 dorm.. harga sume skalik termasok makan pagi, tgh ari, petang, malam tak termasok dorm adelah RM 3500 utk 3 ari 2 malam tuh.. not bad a.. cume makan jek mcm tak puas ati sgt.. agak lambat dan kekadang tak sedap.. ehhe..

aktiviti yg dilakukan termasoklah.. tgk bola malam2 jerit2 smp org lain tak leh tido.. mandi laut.. dan mandi laut dan mandi lagik.. baring2.. makan2.. men banana boat bg yg tak ngandong (sobs).. pastu balik..

memula nak wat bbq.. tapik sbb takde stock bbq yg dah siap marinated kat giant so tak jadik laa bwat.. skalik tu mkn malam tu sgt2 la tak sedap nyeh.. ramai yg takde selera nak mkn.. esok pagik nye.. sume dok menunggu jek sarapan dihidangkan sbb kelaparan amat.. kikiki..

nota kaki: gambo ibu nagndog takdek sbb takdek sape nak amekkan gambo i... mementang ah i dah tak cun.. sobs lagik...n

ni la homestay nyeh.. terok nyeh muka ibu ngandong

hah ni alamat bg yg berminat

bermandi manda.. walopon airnye kotor.. kami sanggop jek..

ibu ngandong yg semangat memandi.. pagi petang ke pagi esok nye.. asik nak  berenang jek.. hiks

leypak2 tepi pantai

adik ipau akak ipau anak sedare.. sume join.. 
ucu (ijad) ngan mak ucu (aku la kan) die yg jadik kepala.. siap boleh men sape boleh berdiri tegak lam air.. laut berombak kot.. mmg impossible.. gilo!


men tanam2 kaki sendrik.. kesian..

last2 tanam budak kecik jek la.. kurang sket pasir yg diperlukan..

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails