Tuesday, April 24, 2012

buku merah dan penimbang

smlm g lita alis bangi tok wat buku merah.. bwat awal sbb nak dapatkan ubat yg sepatutnye dimakan..

pastu cam biase a nak wat buku merah kne timbang berat.. i sebagai org yg obses ngan weighing dan slalu/ari2 semenjak tau pegnant ni i asik timbang jek.. so i tau ah berat i skang 74.5kg.. ok aku tau ah berat..(overweight).. jgn ah gelak!

pastu dr soh nek penimbang.. penimbang yg ade kat klinik adalah penimbang analog (eh ye ke? yg bukan digital adalah analog kan?) .. pastu nurse tu bace 77.5kg.. WHAT??? 77.5kg??
camni 77.5 ke? jauh lagik nak ke 80 ok..

mengongkan.. die g ingat senggat 600 tu adelah 75kg.. pastu senggat after 600 sume above 75.. nnt aku g cek 2nd time next month.. aku plak yg kne marah ngan Dr sbb berat turun.. hampeh..

dah lah sombong.. nak ajo cara baca penimbang yg betol pon nurse2 tu tanak terima.. ok fine.. mementang ah aku pregnant lady yg gemok.. ok fine..

silap aku tak amek gambo penimbang tu.. hurm..

7 comments:

  1. wahhh...best la dilot. btw, congrates...
    bile la turn kami plak ni, nk celebret dgn eskrem calong je..hiks!

    dah bpe mggu ni, fara?

    ReplyDelete
  2. hehe TQ aneem.. baru 9 minggu 6 ari.. :D ..
    takkan aa eskim calong jek.. MK kan da pat nek gaji.. hehehehe

    ReplyDelete
  3. owh..ye ek. telupe la. ok la blh demand utk tutti fruiti gak ni. hahahha.. pray for us...:)

    ReplyDelete
  4. hahaha..sabar aje lah..tapi kalau turun berat kena marah..kalau naik berat mendadak kena minum air gula...weekkkk!!oranng kata tak sedap air gula tu..huhu..

    ReplyDelete
  5. hehe tu ah smlm kat klinik sabar jek.. balik rumah trs rase tak puas ati.. ahhaha

    ReplyDelete
  6. penimbang klinik memang cenggitu..masa sy aritu dari rumah dah timbang 77.0..skali sampai klinik 78.5...heheh...bila argue kat nurse dia cakap memang tak sama...tp diorang prefer yg ada kat situ ler...adoyai...rasa cam nak belikan jer timbang utk klinik tuh...bila pregnant nih, berat naik byk atau tak naik langsung atau turun memang kena marah...5 bulan pertama boleh naik 0.5kg sebulan...pastu 0.5kg seminggu...sampai lar bersalin..kalo tak sama macam target tuh memang kena bebel ler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe mummy.. masalah nye ni timbang tu tunjuk kat 74.5 derang g bace 77 ape kejadahnye kan.. takpe la saye pon da wat buku merah baru klinik kerajaan plak.. baru nmpak mcm buku merah bebetol.. hehe

      Delete

Related Posts with Thumbnails