Sunday, February 19, 2012

1st day at sydney

Ceh..tajok mcm pelancong.. Xkuase tau..

Ok pepagi td nek tren $3.4 ke martin place..tmpt memorial kot kan..pastu jalan ke four point sheraton kat sussex st sblh darling harbour..tunggu mr mikel paine amek nek kete die ke crashlab..

Skalik ngan mr alex yg ensem.. Alejandro..wah mcm telenovela plak rase..

pastu tem balik mr paine drop us kat manly beach.. Near to his house sbb die nak soh nek ferry tgk pemandangan cantik.. Before that die bwk g bukit kat manly yg nmpk nice view of nsw.. Acaq!!! Apsal kita x figure out dlu kat manly blh wat bush walking yg sgt nice view..deng we missed it beb..rugi beso!!

Moreover.. Sgt teruja sydney ferry ade wifi free.. Huhu.. Kat oversea kn susah gilo nk dpt free wifi kan.. Tp kat ferry tu ade..kerlas tau.. Dpt a berviber jap ngan mr ijad yg d rindui.. Tp tersekat2.. Logik a kan make a call via free internet atas wombling ferry.. Ferry yg terumbang ambing plk tu..

Dh terlanjur smp kat circular quay..bwk la teros my colleague yg x pnh smp sydney amek gambo kat opera house.. Skalik aku pon teramek gambo..aish..ofkos it is a must do kan..



Pastu g carik kedai kebab kat george st.. Lupa exact location..bejalan la dr qvb ke arah broadway.. Upanye kat cinema.. Tp dh shrink kedai kebab tu..tak sedap plk tu..

Pastu aku rase dh sgt tua sbb jalan sikit je dh x larat..seriously..my legs are swollen and lenguh2.. Xbest btol aging ni kan...

Balik otel tido kpntn..

Dh buat entry ni lame dh tp bru ade time nak post..





Ari ke brp tah ANCAP blanje mkn kt wraft restoran.. Termakan desert yg letak champaign.. Troz mabok wlopon makan secubit jek.. Weeekkkkkkkkkkk

Ok babai..

5 comments:

  1. mkn buffet ke order? len kali ty dulu content mknn.. lot do me a favor.. buat another post compare gmbr dulu & skrg at the same spot(depan opera hs n bridge harbour) :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. die mcm pre-booked dinner.. yg entry ngan main course tu mmg seafood dan aku tnye content sume.. yg dessert tu tak tnye sbb mcm mmg yakin halal sbb dah makan 2 dishes ngan yakin kan.. pastu tros weng....

      Delete
  2. wah rugi-rugi tula dulu kita asyik bushwalk kt tempat yg sama je ekeke, next time laa. mane tahu ade rezeki leh gi Sydney lg in the future inshaAllah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bilekah mase nye itu.. yg daat peluang pon tak sempat sbb tak kaya raya.. hahaha

      Delete
  3. Opera?? Bukan ker kita bertemu disitu semasa somi Mu ini tgh menyapu sampah di dpn opera??hahahah

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails