Sunday, January 29, 2012

Egg Detox.. turun 3 kg dalam 1 minggu..

repost! khas utk nadia yg tanye kat komen...

Camne nak wat? Makanan ape je yg boleh mkn? Makanan ape yg kne avoid?

  • KG
    • Sebetulnya x de Egg Detox Diet, yang ada Egg & Grapefruit Diet. Tapi kitorang dulu2 geng KDO lama try buat diet tu tapi x berapa menjadi coz ketosis x running dna just bergantung pada kalori je. So kitorang pakat2 buat sendiri just buang sayur dan buah dan just makan telur, memang menjadi dan ada member time tu seminggu turun 8kg. http://detoxdietweb.com/egg-and-grapefruit-diet
  • KG
    • Time eggs detox kebanyakkan dari kitorang just makan telur rebus,sesekali combine ngan cheese or mayonnaise kalau rasa muak. X pon makan ngan tabasco sauce or peri2 Nandos tu je, tu je lah kitorang makan kalau nak combine ngan Atkins. Tapi ada geng yang combine ngan low calorie, dia just makan rebus + makan ngan kicap atau sos cili je setiap hari x pon dia makan ngan sambal kicap letak bawang.
  • KG
    • Kalau makan sardin dalam tin boleh tapi dengan syarat buang kuahnya, coz kuahnya tinggi kalori. Kalau combine ngan low calorie elakkan kuah, tapi kalau combine ngan Atkins kuah boleh tapi make sure pilih yang low carb. Tapi kalau den dulu 3 hari memang just telur rebus je, hari ke4 baru mix ngan sayur dan lauk lain tapi still induction phase Atkins pastu hari ke5-7 teruskan detox egg semata x de benda lain. 
      • KG
        • Good luck, try buat 2 hari detox egg dan sehari induction or low calorie below 1500. Pastu esoknya buat balik detox egg 3 hari dan selang seli ikut kemampuan, asalkan buan hari selang seli ngan reward or cheat day tau ekeke.

          so i pny menu

          1st day E.D 22/1/12
          bf: 2 bijik 1/2 boil egg
          morning tea: 1 hard boil egg 
          lunch: 2 hard boil egg
          tea: hot tea (cheat!) + 1 hard boil egg (buang kuning telo)
          dinner: 2 hard boil egg (buang kuning telo)
          supper: 1 hard boil egg 

          2nd day: 23/1/12
          bf: 2 bijik  1/2 boil egg + 1 hard boil egg 
          lunch: 2 hard boil egg masak sambal bersame ikan bilis (tatau aa boleh ke tak ni.. haha)
          snack: cornflakes dimakan begitu saje (redha jek la)
          dinner: 2 hard boil sambal yg same ngan lunch tadik
          supper: limau ais + 4 otak2 ikan (cheat abes2an sbb teman ijad makan.. haha alasan kukuh)


          3rd day: 
          bf:2 bijik 1/2 boil egg
          morning tea: 1 hard boil egg 
          lunch: 2bijik hard boil egg 
          dinner: dah makan rangka ayam + roti pita daging sbb nak tuko detox program keesokan arinyeh.... 

5 comments:

  1. wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

    ReplyDelete
  2. hehehe... pearls baru jerk join fb KDO.. tanya pasal ED...
    so... esok la kena start.. makan telor la nampaknya... ahaks.. nanti.. kalau ada turun.. ai update ek... tp.. teringin nak makan ngan sayur...

    ReplyDelete
  3. ha ah makan telo jek susah nak buang kat toilet.. haha.. dilot dah 3 ari dah cukop kot.. esok nak start ngan buah dan sayur plak

    emmet.. tq tq tq

    ReplyDelete
  4. seriously makan telo je?i thot telur tak elok makan hari2?

    ReplyDelete
  5. bukan hari2 in a year.. buang telo kuning occasionally.. ade ar die nye proses ketosis, colesterol baik utk ati bla bla.. i'm not an espert

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails