Wednesday, August 3, 2011

minyak kereta yang paling Jimat

nota: bebudak ni da mula bace blog i.. maka i kne tulis mende2 yg fakta jek.. huahahah..

selalu nye org nak beli kereta yang paling jimat minyak.. dan mmg wujud pon award yang diberi tajok Fuel Efficacy Awards.. awards ni di bagik ikot ranking kereta yang menggunakan minyak dengan sangat effisien dan jimat.. tapik ni applicable pade korunk2 yang baru berjinak2 nak beli kereta pertama atopon dah terlalu kaya dan rase nak tuko keter.. mmg sesuai rujuk pemilihan kereta berdasarkan kereta yang paling jimat minyak tahun 2010.. so bagi korunk2 yang tgh berkira2 nak beli kereta baru meh rujuk en Hafizi Zain ni click

tapik bagi yg dah terbeli kereta.. dan sayang nak tuko (konon2 sayang padahal tak mampu nak beli) kereta baru.. korang kne redha.. tapik kne pandai carik alternatip..

macam aku.. dah 2 tawon setengah setia ngan minyak petronas.. pastu tuko plak ngan Primax 95 petronas jugak.. pastu tuko lagik ngan Primax 95 Xtra petronas.. seboleh2 nye kalo minyak da nak abes kat lebuhraya utara selatan arah utara ke kuala lumpur, aku akan carik jugak RnR yng ade petronas ron 95 ni.. sanggop bio meter minyak kelip2 sampai jumpa stesen minyak yg dihajati..

tapik.. pada suatu ari yg tenang.. time minyak kelip2 dah mmg tahap2 kalo ko jalan lagik kedepan nescaya kete ko akan stuck kat tgh2 highway dan ko tatau nak wat ape.. dan yang terpaling hampir adalah stesen minyak shell.. diri ini redha akan ketentuan Ilahi.. daripada aku kne bayor towing bek aku redha jek.. dengan langkah longlai aku pon mula la isik minyak Shell ron 95 Fuel Save..

menakjubkan sekalik.. dengan rm50 Shell ron 95 Fuel Save.. perjalanan dr bangi ke felda air tawar 4 berjaya dilakukan tanpa perlu isik minyak di mana2.. selalu nyeh.. selame 3 tahun lepas.. mesti kne isik minyak kat kota tinggi sblm meneruskan perjalanan ke air tawar 4.. pergh mmg jimat SHell Ron 95 Fuel Save ni..

saya mesti pilih!!>.<

2 comments:

  1. slain minyak shell, boleh try minyak esso gak..org ckp minyaknya bagus, cuma susah cket nak cari esso petrol pump, xbyk

    ReplyDelete
  2. anony... esso? esso mcm burok jek.. hihi.. (memilih!)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails